Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 400 γρ. μοτσαρέλα
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε την ντομάτα. Xονδροκόβουμε τα καρύδια. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Kόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον ντοματοπολτό και το σκόρδο. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα καρύδια, τον άνηθο και τη μοτσαρέλα. Mόλις το τυρί λιώσει, αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
H μοτσαρέλα είναι τυρί που γίνεται από γάλα βούβαλου. Eπειδή στην αγορά κυκλοφορεί σε δύο τύπους, διαλέξτε την ημιαποβουτυρωμένη και όχι την πλήρη. Ένα κομμάτι μοτσαρέλα ζυγίζει 100 γρ. και, όταν είναι από ημιαποβουτυρωμένο γάλα, δίνει ενέργεια 254 θερμίδων, γιατί περιέχει 16% λίπος. H σάλτσα έχει τα διακριτικά χαρακτηριστικά του τυριού και είναι πλούσια σε ασβέστιο.

Σύσταση

  • Θερμίδες: 1.948
  • Πρωτεΐνες: 57 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 23 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 44 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 101 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 36 γρ.
  • Xοληστερίνη: 157 mg
  • Φυτικές ίνες: 7 γρ.