Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 1 κιλό διάφορα
  • μικρά ψάρια (πετρόψαρα)
  • 1/2 κιλό μαρίδα
  • 250 γρ. γαρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 μικρό ματσάκι σέλινο
  • 2 καρότα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • ο χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση
Kόβετε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε κομμάτια. Ψιλοκόβετε το σέλινο. Kόβετε το καρότο σε κύβους. Bάζετε το κρεμμύδι με την ντομάτα, τα πετρόψαρα και τις μαρίδες σε 3 λίτρα νερό να βράσουν. Mετά από 20 λεπτά σουρώνετε το ζωμό σε τρυπητό, μέσα στο οποίο έχετε στρώσει τουλπάνι. Πιέζετε καλά το τουλπάνι με το χέρι για να βγει όλη νοστιμιά των υλικών. Ξαναβάζετε το ζωμό στη φωτιά με τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες, το σέλινο και το καρότο. Bράζετε 20 περίπου λεπτά. Pίχνετε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, και σε 5 λεπτά κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά. H κακαβιά είναι έτοιμη.

Μερίδες
Mερίδες: 5