Πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευσης της ωορρηξίας σε ..επίθεμα δημιούργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, σκορπώντας ελπίδες στα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας.

Το DuoFertility, που μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί και από τα ζευγάρια που θέλουν να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αποτελείται από ένα στρογγυλό επίθεμα σε μέγεθος νομίσματος και μια εύχρηστη συσκευή ανάγνωσης δεδομένων.

Ο τρόπος χρήσης, σύμφωνα με τους επινοητές του, είναι απλός: η γυναίκα κολλά το επίθεμα, το οποίο είναι εξοπλισμένο με έναν υπερευαίσθητο αισθητήρα, κοντά στη μασχάλη της και αυτό μετρά μέρα-νύχτα τις μεταβολές στη θερμοκρασία του σώματός της.

Με τη βοήθεια της συσκευής ανάγνωσης, η οποία φέρει χρωματιστές φωτεινές ενδείξεις, η χρήστης μπορεί να εντοπίσει γρήγορα και εύκολα πότε ακριβώς έχει ωορρηξία. Ενώ συνδέοντάς την με ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω θύρας USB, μπορεί να δει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες υπό μορφή γραφικών παραστάσεων.

Η πατέντα αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cambridge Temperature Concepts Ltd (CTC) την οποία ίδρυσαν διδακτορικοί φοιτητές. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, το DuoFertility συλλέγει με μεγάλη ακρίβεια όλα τα απαραίτητα δεδομένα κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου.


Για την ώρα η τελική ημερομηνία διάθεσης του πατς στην αγορά και η τιμή του δεν έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο φήμες το θέλουν να αγγίζει τα 630 ευρώ, τιμή που κατά τους ειδικούς δεν εκτιμάται ως υπερβολική αν αναλογιστεί κανείς το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης.


Διαβάστε ακόμη:
Περίοδος μόνο 4 φορές το χρόνο! Mήπως είναι επικίνδυνο;
http://www.vita.gr/html/ent/208/ent.6208.asp

Νέα τεχνική υπόσχεται λιγότερα δίδυμα
http://www.vita.gr/html/ent/013/ent.5013.asp

Tο ημερολόγιο μιας εξωσωματικής
http://www.vita.gr/html/ent/339/ent.1339.asp

Aντιμετωπίστε την υπογονιμότητα. Nέες τεχνικές και θεραπείες
http://www.vita.gr/html/ent/450/ent.1450.asp

Με τις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας
http://www.vita.gr/html/ent/385/ent.2385.asp

Aυξήστε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος
http://www.vita.gr/html/ent/059/ent.1059.asp