Κατσαρόλα (μεγάλη)
Αποστειρωμένα βάζα
Μαχαίρι
:
1 κιλό ώριμα βερίκοκα
4 βερίκοκα ξερά
1 κρεμμύδι
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. φρέσκια πιπερόριζα
5 κουταλιές της σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ξίδι (από άσπρο κρασί)
1 κουταλιά χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι σπόρους μουστάρδας
1 κλαδάκι φρέσκια μέντα
1. Βάζετε για 20 λεπτά τις σταφίδες να φουσκώσουν στο νερό.
2. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε ίδια περίπου κομμάτια τα βερίκοκα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερόριζα, τις πιπεριές και τη μέντα.
3. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
4. Γεμίζετε με το τσάτνεϊ τα βάζα.
5. Για να αποστειρώσετε τα βάζα, θα τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με νερό που θα τα καλύπτει σχεδόν μέχρι το χείλος. Θα τα αφήσετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και κατόπιν θα τα σφραγίσετε. Αυτό το αρωματικό τσάτνεϊ διατηρείται για 2-3 μήνες εκτός ψυγείου.
Φτιάξτε μόνοι σας: Τσάτνεϊ με βερύκοκα
Μια γλυκόξινη αρωματική σάλτσα που συνοδεύει συνταγές με ρύζι, λευκά και κόκκινα κρέατα, αλλά και, σαν μια εξωτική νότα, μεγάλες γαρίδες στη σχάρα.