Υλικά

  • 2 αγκινάρες
  • 3 κολοκύθια
  • 8 γαρίδες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό για 1-2΄, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε 8 κομμάτια. Κόβετε τα κολοκύθια σε λεπτές ροδέλες και μετά σε σχήμα σπιρτόξυλου, ψιλοκόβετε τον άνηθο και καθαρίζετε τις γαρίδες. Προθερμαίνετε το γκριλ στους 200 βαθμούς, βάζετε τις αγκινάρες και τις γαρίδες σε λαδωμένο ταψί, αφού τις έχετε αλατοπιπερώσει, και ψήνετε για 10΄. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ρόκα, τα κολοκύθια, τον άνηθο, περιχύνετε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε και γαρνίρετε με τις αγκινάρες και τις γαρίδες.

Μερίδες
για 4 άτομα

Δείτε επίσης: