Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κακάο έχουν θεαματικά αποτελέσματα στη βελτίωση της υγείας ακόμη και εκείνων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, οι αντιοξειδωτικές ουσίες προκυανιδίνες, που εντοπίζονται στους κόκκους του κακάο, μειώνουν κατά το ήμισυ το ρυθμό ανάπτυξης των καρκινικών όγκων του εντέρου.

Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Cell Cycle», σε πειράματα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο «Τζόρτζταουν» στην Ουάσινγκτον παρατηρήθηκε ότι οι προκυανιδίνες στόχευαν δύο τύπους κακοήθων καρκινικών κυττάρων που αναπτύσσονται στο έντερο, περιορίζοντας έτσι την ανάπτυξή τους κατά 50%.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο δρουν οι προκυανιδίνες στα καρκινικά κύτταρα. Παρ΄όλα αυτά, εκτιμούν ότι τα ευρήματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Προηγούμενες έρευνες, είχαν αναδείξει τη θετική επίδραση των αντιοξειδωτικών ουσιών του κακάο στην πρόληψη της καρδιοπάθειας, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της κατάστασης ασθενών με διαβήτη.

Διαβάστε ακόμη:
Σοκολάτα: Η τροφή των θεών!
http://www.vita.gr/html/ent/660/ent.4660.asp

Απολαύστε χωρίς ενοχές!
http://www.vita.gr/html/ent/377/ent.1377.asp

Comfort food: Οι τροφές που διώχνουν το στρες
http://www.vita.gr/html/ent/803/ent.4803.asp

Τρούφες σοκολάτας με καβουρδισμένο σουσάμι
http://www.vita.gr/html/ent/452/ent.2452.asp

Σοκολάτα: Η πιο γλυκιά φροντίδα ομορφιάς!
http://www.vita.gr/html/ent/996/ent.1996.asp

Το κακάο «τονώνει» τις αρτηρίες
http://www.vita.gr/html/ent/566/ent.6566.asp