Το φως και το χρώμα δίνουν ζωντάνια στο πρόσωπο τονίζοντας τις γραμμές και τις γωνίες του, ζωντανεύουν το βλέμμα και χαρίζουν έναν κομψό αισθησιασμό στα χείλη», εξηγεί ο Νίκος Αγγελάκης make-up artist του Dior.
●Συνήθως, βάφουμε τα μάτια μας διαλέγοντας αποχρώσεις σύμφωνα με το χρώμα που έχουν. Όμως, η αντίθεση φωτίζει. Αναδείξτε τα με ανοιχτές μπλε, σμαραγδί και πράσινες σκιές – ειδικά οι τελευταίες ταιριάζουν πολύ στις μελαχρινές.
● Φέτος, κυριαρχούν οι μεταλλικές σκιές, οι οποίες δίνουν ένα πιο ­φωτεινό αποτέλεσμα. Απλώστε λίγη ποσότητα στην εσωτερική γωνία και το βλέμμα σας θα δείχνει πιο ξεκούραστο.
● Oι πιο σκούρες αποχρώσεις απλώνονται στο κινητό μέρος του βλεφάρου. Αν, όμως, θέλετε να εντυπωσιά­σετε σε μια βραδινή έξοδο, μπορείτε να τις απλώσετε και στο μισό του άνω βλεφάρου και να τονίσετε, επίσης, τη γραμμή στο περίγραμμα των ματιών. Σε αυτή την περίπτωση, τα χείλη βάφονται σε ουδέτερη απόχρωση.
● Oι χρυσαφί, καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις «ζεσταίνουν» τα μάτια.
● Όσο για τα χείλη, αφήστε στην άκρη τις ματ υφές και διαλέξτε γυαλι­στερές, ιριδίζουσες υφές και λαμπερά lip gloss. Αυτή τη σεζόν, το πορτοκαλί και το φούξια είναι τα χρώματα που πρωταγωνιστούν. Συνδυάζονται με σκιές σε γήινες αποχρώσεις. Ένα «τρικ» είναι να συνδυάσετε δύο αρμονικά χρώματα, ένα στο άνω χείλος και ένα στο κάτω, και να τα αναμείξετε πιέζοντας ελαφρά τα χείλη.