Από δοκιμές που πραγματοποίησαν αμερικανοί ερευνητές για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας με συμπληρώματα λιβανιού, διαπίστωσαν ότι το πανάρχαιο φυτό διαθέτει πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες ενάντια στη χρόνια πάθηση, οι οποίες μάλιστα γίνονται αισθητές σε μόλις επτά ημέρες.

Στη μελέτη, που ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, συμμετείχαν συνολικά 70 άνδρες και γυναίκες με οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα. Σε κάποιους από αυτούς οι επιστήμονες χορήγησαν κάψουλες από απόσταγμα λιβανιού σε δύο διαφορετικές δόσεις, ενώ σε κάποιους άλλους έδωσαν ψευδοφάρμακα.

Μετά την πάροδο επτά μόλις ημερών, διαπίστωσαν ότι όσοι λάμβαναν την υψηλότερη δόση εμφάνιζαν ήδη σημαντική βελτίωση. Κατά την ολοκλήρωση της θεραπείας, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Arthritis Research & Therapy», οι ασθενείς που έπαιρναν λιβάνι δήλωσαν ότι ο πόνος και η δυσκαμψία είχε μειωθεί κατά 2/3.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της νόσου χωρίς παρενέργειες, σε αντίθεση με τις συμβατικές θεραπείες, με παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά της αρθρίτιδας.

Διαβάστε ακόμη:
Σύμμαχος κατά της αρθρίτιδας το ρόδι
http://www.vita.gr/html/ent/797/ent.6797.asp

Ελαιόλαδο για την αρθρίτιδα
www.vita.gr/html/ent/888/ent.3888.asp

Αγκινάρα για τους πόνους των αρθρώσεων
www.vita.gr/html/ent/875/ent.3875.asp

Μουρουνόλαδο κατά της αρθρίτιδας
www.vita.gr/html/ent/596/ent.5596.asp

Λαχανικά κατά της αρθρίτιδας
www.vita.gr/html/ent/541/ent.5541.asp