Η επιδερμίδα επιβαρύνεται ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος και η θάλασσα την αφυδατώνουν και την ερεθίζουν. Η φροντίδα της, λοιπόν, με ειδικά προϊόντα μετά την έκθεση στον ήλιο είναι απαραίτητη για την ωραία εμφάνιση, αλλά και την καλή υγεία της, καθώς μπορεί να αποκαταστήσει κάποια από τα προβλήματα που έχουν προκύψει.


• Έχουν δροσερή υφή, ώστε να ανακου­φίζουν την αίσθηση καύσου που δημιουρ­γεί ο ήλιος.
• Περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα, και δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
• Μπορούν να καταπραΰνουν από ερεθι­σμούς και ελαφριές κοκκινίλες, εμπεριέχο­ντας στη σύνθεσή τους συστατικά όπως η αλόη βέρα, η προβιταμίνη Β5, το γιαούρτι.
• Αποκαθιστούν και ενισχύουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας.


Χρησιμοποιήστε after sun από την πρώτη στιγμή που θα εκτεθείτε στον ήλιο και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ξεβγάλτε πρώτα από την επιδερμίδα σας το αλάτι, τον ιδρώτα ή το χλώριο και ύστερα απλώστε τα στο πρόσωπο και στο σώμα.
Τα προϊόντα after sun δεν θα σας βοηθήσουν σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος. Τα συμπτώματα (κοκκινίλα, οίδημα, έντονος πόνος, ακόμη και εμφάνιση φυσαλίδων) εμφανίζονται συνήθως 2-4 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Ωστόσο, ένα κρύο ντους, κρύες κομπρέσες και η εφαρμογή ειδικών κρεμών από το φαρμακείο μπορούν να σας ανακουφίσουν προσωρινά.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: