Αυτό είναι το συμπέρασμα των ειδικών του Πανεπιστημίου του Γέιλ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η διαδικασία του φυσικού τοκετού ενεργοποιεί ένα βαθύτερο συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ μητέρας και μωρού, σε σχέση με την καισαρική τομή.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Child Psychology and Psychiatry», μελετώντας τον εγκέφαλο 12 νέων μητέρων, εκ των οποίων οι μισές είχαν υποβληθεί σε καισαρική τομή, παρατήρησαν ότι όσες γυναίκες είχαν γεννήσει με φυσικό τρόπο έτειναν να ανταποκρίνονται πιο άμεσα στο κλάμα του μωρού τους.

Αυτό, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, συμβαίνει γιατί η τομή στο σώμα της μητέρας προκαλεί μείωση της παραγωγής της ορμόνης οξυτοκίνης, που θεωρείται υπεύθυνη για τη δημιουργία της τρυφερής σχέσης μητέρας-βρέφους. Κάτι τέτοιο, συμπληρώνουν, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε επιλόχειο κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ. Τζέιμς Σουέιν, τα συγκεκριμένα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πληρέστερη κατανόηση της μαγικής αυτής χημείας που συνδέει τη μητέρα με το νεογνό της.



Διαβάστε ακόμη:
Η ανάγκη μας για τρυφερότητα είναι απεριόριστη;
http://www.vita.gr/html/ent/651/ent.6651.asp

Θηλασμός ίσον ευτυχία!
http://www.vita.gr/html/ent/050/ent.7050.asp

Ο παραδοσιακός θηλασμός είναι καλύτερος
http://www.vita.gr/html/ent/810/ent.5810.asp


5 εναλλακτικές προτάσεις για ευχαριστημένες μέλλουσες μαμάδες!
http://www.vita.gr/html/ent/432/ent.2432.asp

Πώς επηρεάζουν τη ζωή μας οι 9 μήνες μέσα στην κοιλιά;
http://www.vita.gr/html/ent/328/ent.2328.asp

Το μωρό μου, αυτός ο άγνωστος
http://www.vita.gr/html/ent/452/ent.1452.asp