Τα αιθέρια έλαια, τα εκχυλίσματα και τα φυτικά έ­­λαια θα σας βοηθήσουν με τον πιο φυσικό τρόπο να ξεκουράσετε τα πόδια σας, να τα ενυδατώσετε και να ­αποκαταστήσετε την εμφάνισή τους. Συνδυά­στε τα αιθέρια έλαια που σας προτείνουμε, κάντε ευεργετικά ποδόλουτρα, απλώστε στα πέλματά σας τονωτικά ή ενυδατικά έλαια. Η φύση συνιστά μια ανεξάντλητη πηγή βοτάνων και φυτών με ιαματικές ιδιότητες. Ας το εκμεταλλευτούμε…




Καταπολεμήστε την ξηρότητα, προσφέρετε αίσθηση δροσιάς και ανακουφίστε τα κουρασμένα πόδια σας επιλέγοντας κρέμες που να περιέχουν φυσικά συστατικά (φυτικά εκχυλίσματα και έλαια βάσης), με ιδιότητες που να ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Συγκεκριμένα, αναζητήστε προϊόντα που να περιέχουν:
Υπάρχουν περίπου 200 είδη αλόης, αλλά η Aloe Vera, που στα λατινικά σημαίνει «Αληθινή Αλόη», θεωρείται το αποτελεσματικότερο θεραπευτικό βότανο. Περιέχει βιταμίνες B1, B2, B6 και C, πλήθος μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών, ενώ το ζελέ που λαμβάνεται από το εσωτερικό των φύλλων έχει βαθιά ενυδατική και καταπραϋντική δράση για την επιδερμίδα και συντελεί στην αναδόμηση των κυττάρων.
Εφαρμοζόμενη εξωτερικά, η αλόη παρουσιάζει σημαντικές αναπλαστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, γιατί ενισχύει τη διαδικασία επούλωσης πληγών και εγκαυμάτων του δέρματος, συνδυάζοντας αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση. Έχει, επιπλέον, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, γιατί σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στο δέρμα, διατηρώντας τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας. Η αντιοξειδωτική δράση της ενισχύει το ανοσοποιητικό ­σύστημα. Τέλος, καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης και ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.
Η φαρμακευτική δράση του φυτού Arnica Montana οφείλεται στο εκχύλισμα που λαμβάνεται από τα αρωματικά άνθη του φυτού.
Η χρήση της άρνικας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε περιπτώσεις τραυματισμών που προκαλούν μώλωπες ή οίδημα, καθώς έχει αποδεδειγμένη αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιφλογιστική δράση.
Το φυτό Hamamelis Virginiana έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην παραδοσιακή φαρμακευτική για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας.
Η αμαμελίδα έχει στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει αποδειχτεί πολύ ωφέλιμη για το κυκλοφορικό και τις φλεγμονές του δέρματος. Η μεγάλη περιεκτικότητά της σε τανίνες και φλαβονοειδή συντελεί στη σύσφιγξη της επιδερμίδας, αυξάνοντας την ανθεκτικότητά της σε ερεθισμούς. Επιπλέον, τα ενεργά της συστατικά διαθέτουν σημαντικές αναπλαστικές ιδιότητες και βελτιώνουν σε πολλές περιπτώσεις την υφή του δέρματος.
Βγαίνει από τους καρπούς του δέντρου Prunis Dulcis, με πλούσια σύνθεση σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα.
Με τακτική εξωτερική χρήση, το αμυγδαλέλαιο, εκτός του ότι απαλύνει τις ρυτίδες, μαλακώνει το άγριο δέρμα στους αγκώνες, σκληραίνει τα νύχια, θρέφει τις ξηρές επιδερμίδες και καθαρίζει αποτελεσματικά τις ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να τις ερεθίζει.
Το έλαιο από τους σπόρους του φυτού της ερήμου Simmondsia Chinensis μοιάζει περισσότερο με υγρό κερί, παρά με λάδι. Έχει μη λιπαρή υφή και πολύ καλή συμβατότητα με το δέρμα, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερη ομοιότητα με το ανθρώπινο σμήγμα.
Είναι εξαιρετικά ενυδατικό, κατάλληλο για ξηρές, αφυδατωμένες επιδερμίδες και απορροφάται αμέσως. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνη Ε, προσφέροντας πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση. Οι ­εξισορροπητικές και μαλακτικές του ιδιότητες κρατούν σταθερά τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, διατηρώντας το ελαστικό.





Φτιάξτε μια βάση από 70 ml αμυγδαλέλαιο, 20 ml arnica oil και 10 ml hamamelis oil, και προσθέστε 5 σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια:
Κατευνάζει και ηρεμεί το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα.
Έχει αναλγητική, αντιρευματική, αντιαρθριτική δράση. Ιδανικό και για μασάζ.
Δρα αναλγητικά σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Έχει θερμαντικές και αναλγητικές ιδιότητες.
Έχει μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες.








Μπορείτε εύκολα και απλά να φτιάξετε την κρέμα ή το λάδι περιποίησης που ταιριάζει στα πόδια σας επιλέγοντας ένα ή περισσότερα από τα αιθέρια έλαια που σας προτείνουμε. Φροντίστε η αναλογία αιθέριου ελαίου και κρέμας ή λαδιού βάσης να είναι 1 προς 10 (δηλαδή 1ml αιθέριο έλαιο για κάθε 10 ml κρέμας ή λαδιού βάσης).
Από τα φύλλα του φυτού Pelargonium Roseum παίρνουμε το έλαιο του γερανιού, ενός φυτού που οι Κέλτες θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας.
Έχει ενυδατικές, αναπλαστικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες για το δέρμα. Ανακουφίζει το σκασμένο δέρμα στο σώμα, στις φτέρνες, αλλά και στα χείλη, ενώ διευκολύνει την επούλωση σημαδιών στην επιδερμίδα.
Τα πέταλα του συμβόλου της θεάς του Έρωτα μας δίνουν ένα από τα πιο πολύτιμα και περίπλοκα αιθέρια έλαια, με περίπου 500 ενεργά συστατικά!
Λόγω της πολυπλοκότητας και της πληθώρας των συστατικών του, το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι κατάλληλο σχεδόν για κάθε χρήση. Ωστόσο, θεωρείται από τα καλύτερα συστατικά για την ενυδάτωση και την αναδόμηση της επιδερμίδας.
Τα «δάκρυα» από τον κορμό του θαμνώδους φυτού Cammiphora Myrrha μάς δίνουν αυτό το μυρωδάτο έλαιο.
Το μύρο είναι βακτηριοκτόνο, ­επουλωτι­κό και ενυδατικό, ιδανικό για να καταπραΰνουμε τα σκασμένα χείλη, καθώς και τις ξηρές φτέρνες και τους αγκώνες.
Το τμήμα του φυτού Zingiber Οfficinale που εμφανίζει θεραπευτικές ιδιότητες είναι η ρίζα, η οποία περιέχει έως και 3% αιθέριο έλαιο.
Βάσει ερευνών, το αιθέριο έλαιο τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στον περιορισμό των ενοχλήσεων στις αρθρώσεις.
Από τα φύλλα του φυτού Rosemarinus Οfficinalis, τα οποία συλλέγονται κατά την ανθοφορία, προκύπτει αιθέριο έλαιο με οξύ χαρακτηριστικό άρωμα και σημαντική φαρμακευτική δράση.
Με βάση μελέτες, το αιθέριο έλαιο δεντρο­λίβανο βρίσκει εφαρμογή σε προϊόντα ως ­συμπληρωματική αγωγή για προβλήματα του κυκλοφορικού και πόνους των αρθρώσεων και των μυών.
Το αιθέριο έλαιο του φυτού Piper Νigrum, με το έντονο και οξύ άρωμα, λαμβάνεται από τους σαρκώδεις καρπούς πριν φτάσουν σε πλήρη ωρίμανση.
Διεγείρει το δέρμα και προκαλεί τόνωση της μικροκυκλοφορίας, ανακουφίζοντας τους πονεμένους μυς.
Να αντιμετωπίσετε τυχόν λεκέδες στα νύχια, ρίχνοντας πάνω τους μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι ή λεβάντα. Τρίψτε ελαφρά με μια χάρτινη λίμα και δείτε το λεκέ να εξαφανίζεται!




Η κούραση και η κατακράτηση υγρών συνδέονται με την ορθοστασία ή την καθιστική εργασία, τα ψηλά τακούνια, τα περιττά κιλά, τη ζέστη και την έλλειψη άσκησης. Η ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας στα ­πόδια μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση προϊόντων με εστια­σμένη τονωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η ήπια σωματική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση άφθονου νερού μειώνουν αισθητά τα συμπτώματα. Ένα ζεστό ποδόλουτρο πριν το βραδινό ύπνο μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά. Δοκιμάστε! ● Να ξεκουράσετε τα πόδια σας κάνοντας ένα ποδόλουτρο για 10 λεπτά, μέσα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό στο οποίο θα έχετε διαλύσει προηγουμένως ειδικά άλατα ή χοντρό μαγειρικό ­αλάτι (μία χούφτα) ή 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. ● Επίσης, όταν επιστρέφετε στο σπίτι, θα σας βοηθήσει πολύ να ακουμπάτε τα πόδια σας κάπου ψηλά για 10 τουλάχιστον λεπτά, ενώ είστε ξαπλωμένες.




Τα πέλματα αφυδατώνονται πολύ εύκολα, επειδή δεν έχουν καθόλου σμηγματογόνους αδένες. Αποτέλεσμα είναι να εμφανίζουν έντονη ξηρότητα και σκασίματα, ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας. Η ιδανική στιγμή για να τα ενυδατώσετε είναι το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Μετά το ντους, κάντε απαλές κινήσεις μασάζ στα πέλματά σας απλώνοντας μια λιπαρή κρέμα ή ένα ειδικό λαδάκι, επιμένοντας στα σκληρά σημεία.





Περάστε 1/4 της κούπας αμύγδαλα από το μπλέντερ και στη συνέχεια αναμείξτε τα με:
● 1/4 της κούπας κουάκερ
● 3 κουταλιές βούτυρο κακάο
● 2 κουταλιές μέλι
Απλώστε το μείγμα στα πόδια, φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες και κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε τις κάλτσες και ξεβγάλτε τα πόδια σας με χλιαρό νερό.







Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την εταιρεία «Κορρές Φυσικά Προϊόντα» και το Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο Κορρές.