Τα υπέρβαρα παιδιά θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την απόκτηση ενός σκύλου, υποστηρίζουν τώρα αυστραλοί ερευνητές. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ειδικοί του Πανεπιστημίου Deakin στη Μελβούρνη συμμετείχαν συνολικά 1.100 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Αποδείχτηκε ότι τα παιδιά με δικό τους σκύλο είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση ακόμη και αν δεν γυμνάζονταν συχνά.

Ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Τζο Σάλμον, υπογραμμίζει ότι ακόμη και το περιστασιακό παιχνίδι των παιδιών με τα χαριτωμένα τετράποδα συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Χαρακτηριστικά δηλώνει «πάντοτε ξέραμε ότι η σωματική άσκηση αποτελεί το κλειδί για την διατήρηση του υγιούς βάρους, όμως ακόμη και η κατοχή ενός κατοικίδιου θα μπορούσε να έχει παρόμοια αποτελέσματα»

Φαίνεται μάλιστα ότι ο κανόνας είναι «όσο μικρότερο το παιδί, τόσο το καλύτερο»! Σύμφωνα με το δημοσίευμα της επιστημονικής επιθεώρησης «Health Promotion Journal of Australia», τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά ανάμεσα σ’ εκείνα που είχαν σκύλο περιορίζονταν στο 20% σε σύγκριση με το 25% εκείνων που δεν είχαν. Ωστόσο στην υποομάδα των παιδιών ηλικίας από 10 έως 12 ετών, το ποσοστό αυτό ήταν κάπως μεγαλύτερο: 27% έναντι 30%.

Διαβάστε ακόμη:
Τα κατοικίδια έχουν… αντικαρκινικές ιδιότητες
http://www.vita.gr/html/ent/524/ent.7524.asp

Τα σκυλιά διώχνουν τις αλλεργίες
http://www.vita.gr/html/ent/932/ent.5932.asp

Κατοικίδια: Ούτε γάτα ούτε ζημιά
http://www.vita.gr/html/ent/529/ent.6529.asp

«Γουργουρητά» για όλους!
http://www.vita.gr/html/ent/135/ent.7135.asp

Γάτες για γερή καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/566/ent.5566.asp