Την «ψαλίδα» μεταξύ φτωχών και πλουσίων τόσο στα προβλήματα υγείας όσο και τη θνησιμότητα φαίνεται ότι μειώνει δραστικά η ύπαρξη πρασίνου.

Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης η ύπαρξη πάρκων, ανοιχτών χώρων άθλησης και δασών μείωνε σημαντικά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο κοινωνικές ομάδες.

«Για πρώτη φορά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι το φυσικό περιβάλλον επιδρά θετικά στην υγεία», τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας και επιδημιολόγος δρ Ρίτσαρντ Μίτσελ. «Μπορεί να μας βοηθήσει να συνδυάσουμε την άσκηση και την αποκατάσταση της υγείας μας», προσθέτει.

Ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του εξέτασαν την επίδραση που είχαν τα πάρκα, τα γήπεδα και τα δάση στην υγεία των κατοίκων. Χώρισαν λοιπόν τη Βρετανία σε πέντε τομείς βάσει των χώρων πράσινου και στη συνέχεια συνέκριναν τα στοιχεία θνησιμότητας των φτωχών και των πλουσίων.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι στις περιοχές όπου το πράσινο ήταν περισσότερο, η «ψαλίδα» των ποσοστών θανάτου στα άτομα χαμηλότερου οικονομικού επιπέδου σε σχέση με εκείνα του υψηλότερου μειώνονταν κατά 50%.

Διαβάστε ακόμα:
Πράσινες ταράτσες: Αντίδοτο στο κλίμα της πόλης
http://www.vita.gr/html/ent/523/ent.5523.asp