Ιστορική υπόσχεση ότι θα προσφέρουν περισσότερες σαλάτες στα μενού τους και θα μειώσουν τα λιπαρά και το νάτριο που περιέχουν τα προϊόντα τους, δίνουν τώρα 6 από τις μεγαλύτερες αλυσίδες fast food στη Βρετανία.

Burger King, KFC, McDonalds, Nandos, Subway και Wimpy αποφάσισαν να υιοθετήσουν τις υποδείξεις της Βρετανικής Υπηρεσίας Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Τα Burger King και τα Wimpy δεσμεύθηκαν να δοκιμάσουν λάδι με λιγότερα κορεσμένα λίπη για το τηγάνισμα. Τα πρώτα, μάλιστα, εισήγαγαν στο μενού τους μηλόπιτα ως υγιεινή εναλλακτική επιλογή στο παγωτό.

Τα Subway υποσχέθηκαν την επανεξέταση του μενού τους και τη μείωση της περιεκτικότητας των προϊόντων τους σε αλάτι κατά 15% μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Η γνωστή αλυσίδα σάντουιτς τόνισε ακόμη ότι θα σταματήσει να προσφέρει επιπλέον αλάτι στους πελάτες, ενώ επίσης θα συνοδεύει τα γεύματά της με σαλάτα.
Τα Wimpy προσέθεσαν στο μενού τους πέντε νέες σαλάτες και την εναλλακτική επιλογή για ψητές πατάτες αντί για τηγανητές στα παιδικά γεύματα.

Εκπρόσωποι των McDonald’s ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν το BigMac τους χωρίς σάλτσα και με πατάτες τηγανιτές χωρίς αλάτι.

Παράλληλα, η αμερικανική αλυσίδα σκέφτεται την εισαγωγή smoothies φρούτων ως εναλλακτική λύση στα ζαχαρώδη αναψυκτικά, αλλά και φρούτων και λαχανικών τα οποία θα παρουσιάζονται στα παιδιά με τη βοήθεια των αγαπημένων τους ηρώων.

Διαβάστε ακόμα:
Fast food… fat food
http://www.vita.gr/html/ent/030/ent.7030.asp

30 ημέρες στο φαστ φουντ
http://www.vita.gr/html/ent/107/ent.6107.asp

Tο κίνημα Slow Food
http://www.vita.gr/html/ent/096/ent.6096.asp

Το φαστ φουντ καταστρέφει το συκώτι
http://www.vita.gr/html/ent/882/ent.4882.asp