Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα απλό κομμάτι ύφασμα, είναι όμως ένα είδος αυτοσχέδιου μάρσιπου που, όπως εκτιμούν ψυχολόγοι, αποτελεί μια «γέφυρα» ανάμεσα στη ζωή μέσα στη μήτρα και τη σταδιακή ανεξαρτησία της προσωπικότητας του μωρού.

Το ring sling, όπως λέγεται, είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ το οποίο έχει κερδίσει αρκετούς φανατικούς οπαδούς ανά την υφήλιο. Από την Μαντόνα και την Νικόλ Κίντμαν μέχρι «κοινούς θνητούς» οι οποίοι αποζητούν την συνεχή επαφή με το βρέφος τους.

Αν και υπήρξε αρκετά γνωστό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄70, παρόλα αυτά το ring sling κατάφερε να μεταλλαγεί σε αξεσουάρ για όλα τα βαλάντια αναλόγως το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο, καθώς μπορεί να αποτελείται από απλό βαμβακερό ύφασμα έως πολυτελές μετάξι.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί μάλιστα, η συνεχής επαφή του μωρού με τη μητέρα που προκύπτει από την εφαρμογή του sling, συμβάλλει σημαντικά στην ευεξία του μωρού.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι όντας πολύ κοντά στη μητέρα τους, τα μωρά λαμβάνουν σημειολογικά μηνύματα πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να δημιουργούν ταχύτατα τα συστήματα τα οποία απαιτούνται για την φυσιολογική τους ανάπτυξη, ενώ παράλληλα τείνουν να είναι πιο ήρεμα και να κλαίνε λιγότερο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική επιθεώρηση «Παιδιατρική».

Διαβάστε ακόμα:
«Τραυματικά» καροτσάκια!
http://www.vita.gr/html/ent/984/ent.7984.asp

Tο μωρό μου, αυτός ο άγνωστος
http://www.vita.gr/html/ent/452/ent.1452.asp

«Παυσίπονο» η μητρική αγκαλιά
http://www.vita.gr/html/ent/133/ent.7133.asp

H ανάγκη μας για τρυφερότητα είναι απεριόριστη;
http://www.vita.gr/html/ent/651/ent.6651.asp