Τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα το Αλτσχάιμερ κάνουν πέρα! Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα σουηδών και φινλανδών επιστημόνων, στέλνοντας έτσι ένα θετικό μήνυμα στους λάτρεις του μυρωδάτου ροφήματος.

Στην αρχή της μελέτης, οι ειδικοί κατέγραψαν την καθημερινή κατανάλωση καφέ και τσαγιού 1.500 μεσήλικων ανδρών και γυναικών και στη συνέχεια παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους.

Εικοσιένα χρόνια αργότερα διαπίστωσαν ότι 61 από τους εθελοντές είχαν αναπτύξει άνοια. Από περαιτέρω αναλύσεις που διεξήγαγαν οι ερευνητές, λοιπόν, προέκυψε ότι όσοι ακολουθούσαν μια μέση κατανάλωση καφέ (3-5 κούπες) είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Alzheimers Disease», αντιμετώπιζαν μόλις το 1/3 του κινδύνου σε σύγκριση με όσους απολάμβαναν μέχρι δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Η κατανάλωση τσαγιού, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έδειξε να προστατεύει από τον κίνδυνο εκφυλισμού της μνήμης. Από την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι η αυξημένη κατανάλωση καφέ μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για την υγεία.

Διαβάστε ακόμα:
Πόσο καφέ να πίνω; Ιδού η απορία!
http://www.vita.gr/html/ent/052/ent.7052.asp

Ομιλείτε… Αλτσχάιμερ;
http://www.vita.gr/html/ent/076/ent.6076.asp

Nέα δεδομένα για το Aλτσχάιμερ
http://www.vita.gr/html/ent/041/ent.1041.asp