Το σχήμα του αφαλού στις γυναίκες φαίνεται να «μαρτυρά» το πόσο καρπερές είναι, σύμφωνα με νέα φινλανδική έρευνα.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο αφαλός που έχει αποκτήσει αισθητική αξία και αποτελεί το πλέον διαδεδομένο σημείο έκθεσης πολύτιμων ή μη αξεσουάρ, παίζει τελικά το ρόλο του δείκτη γονιμότητας των γυναικών.

«Ο αφαλός σε συνδυασμό με τη γύρω περιοχή, υποδηλώνουν σφρίγος και σεξουαλική ευρωστία», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Άκι Σινκόνεν στο επιστημονικό έντυπο «The FASEB».

Όπως εξηγεί ο ερευνητής, η συμμετρία, το σχήμα και η θέση του αφαλού μπορεί να καταδείξει όχι μόνο την αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών, αλλά και τους κινδύνους εμφάνισης γενετικών ή κληρονομικών ανωμαλιών.

Αναλύοντας άλλες έρευνες, ο δρ. Σινκόνεν είδε ότι οι ευρύτερα αποδεκτοί… αφαλοί είναι εκείνοι που έχουν σχήμα Τ ή είναι οβάλ, κάθετοι και οι ρηχοί και δεν προεξέχουν.

«Πιστεύω ότι ο αφαλός είναι ένας δείκτης γονιμότητας και υγείας… Μπορεί και να μου διαφεύγει, ωστόσο πολλά ζώα δεν έχουν ορατό αφαλό. Εμείς έχουμε, αλλά δεν εξυπηρετεί καμία άλλη προφανή λειτουργία παρά μόνο ότι προειδοποιεί για την εν δυνάμει ικανότητα αναπαραγωγής», εξηγεί ο ειδικός.

Για όσους ωστόσο ανησυχούν ότι την ερωτική τους ζωή μπορεί να βαραίνει η «κατάρα» ενός άσχημου αφαλού, ο δρ. Σινκόνεν απαντά: «Κανένας δεν είναι τέλειος …εκτός από την Αντζελίνα Τζολί. Αλήθεια, γνωρίζω υπέροχες γυναίκες, οι οποίες πιστεύουν ότι ο αφαλός τους είναι άσχημος. Κανείς όμως δεν πρέπει να ασχολείται ιδιαίτερα με τις λεπτομέρειες του σώματός του».

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα παρατείνω τη γονιμότητά μου;
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.1144.asp

Με τις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας
http://www.vita.gr/html/ent/385/ent.2385.asp

Gleevec εναντίον γονιμότητας
http://www.vita.gr/html/ent/439/ent.5439.asp