Αντικαταστήστε 2 γεύματα την ημέρα με δημητριακά και θα χάσετε κιλά, ισχυρίζονται βρετανοί ειδικοί.

Αυτό είναι το συμπέρασμα των ερευνητών του Πανεπιστημίου Όξφορντ Μπρουκς, οι οποίοι παρακολούθησαν 41 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα για 6 εβδομάδες.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι όσοι είχαν αντικαταστήσει 2 από τα 3 γεύματα της ημέρας με ισάριθμα μπολ δημητριακών κατάφεραν μέχρι το τέλος της δοκιμής να «διώξουν» από πάνω τους κατά μέσο όρο 1,8 κιλά!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές «υποχρέωσαν» τους εθελοντές να τρώνε δημητριακά για πρωινό και μεσημεριανό, ενώ για βραδινό τους είχαν «το ελεύθερο» να καταναλώσουν ό,τι επιθυμούσαν.

Τα πιο θεαματικά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν σε εκείνους που συνδύαζαν διαφορετικούς τύπους δημητριακών. Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα για την Διατροφή, μεταξύ εκείνων που «επέμεναν» σε ένα μόνο τύπο δημητριακών, τα 2/3 κατάφεραν να χάσουν κιλά. Όμως το ποσοστό εκείνων που έχασαν βάρος και συνδύαζαν διαφορετικούς τύπους δημητριακών ανέβηκε στο 78%! Πιο εντυπωσιακή όμως ήταν η διαφορά στα χαμένα κιλά. Οι πρώτοι έχασαν κατά μέσο όρο 590 γρ. και οι δεύτεροι 2 κιλά!

Το δείγμα της έρευνας των βρετανών βέβαια ήταν μικρό, ενώ παλιότερα στοιχεία έδειχναν ότι τα περισσότερα δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο κυρίως στις Η.Π.Α., αποτελούν «βόμβες ζάχαρης».

Διαβάστε ακόμα:
Φτιάξτε τα δικά σας δημητριακά πρωινού
http://www.vita.gr/html/ent/110/ent.2110.asp

4+1 πρωινά και η ενέργεια που προσφέρουν
http://www.vita.gr/html/ent/758/ent.6758.asp

Φάε καλά το πρωί, για να χάσεις κιλά!
http://www.vita.gr/html/ent/840/ent.6840.asp