Αν έχετε εμφανίσει λευκές τρίχες δεν θα χρειάζεται σε λίγο καιρό να βάφετε τα μαλλιά σας. Ένα σαμπουάν το οποίο επαναφέρει τα λευκά μαλλιά στο αρχικό τους χρώμα, βρίσκεται μεταξύ των καινοτόμων προϊόντων που στοχεύουν να δημιουργήσουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ στη Βρετανία.

Όπως δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο «FASEB», οι ερευνητές προσπάθησαν να λύσουν το γρίφο των άσπρων τριχών. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι για όλα ευθύνονται τα επίπεδα του «λευκαντικού» υπεροξειδίου του υδρογόνου, που όταν είναι πολύ υψηλά μπλοκάρουν τη χρωστική μελανίνη, η οποία και χαρίζει το φυσικό χρώμα στα μαλλιά.

Για την ώρα οι ειδικοί δοκιμάζουν ένα φάρμακο, το οποίο υπόσχεται τη ρύθμιση του υπεροξειδίου του υδρογόνου. Αν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται οι επιστήμονες σύντομα να δημιουργήσουν και μια σειρά προϊόντων τα οποία ίσως εκτοπίσουν στο μέλλον τις βαφές μαλλιών.

«Η συγκεκριμένη διαπίστωση αποτελεί μια ανακάλυψη μείζονος σημασίας για την κατανόηση των γκρίζων μαλλιών και ανοίγει το δρόμο για καινοτόμες ιδέες για την καταπολέμησή τους», αναφέρει η γερμανίδα ερευνήτρια κ. Καρίν Σαλρόιτερ.

Διαβάστε ακόμα:
Τέλος στα άσπρα μαλλιά από το στρες
http://www.vita.gr/html/ent/954/ent.7954.asp

Γερά μαλλιά από το λούσιμο ως το στέγνωμα
http://www.vita.gr/html/ent/458/ent.6458.asp

Βαφές μαλλιών: Ξανά στο εδώλιο
http://www.vita.gr/html/ent/136/ent.7136.asp