Μια πρωτοποριακή μέθοδο ανίχνευσης του «σιωπηλού» καρκίνου των ωοθηκών η οποία συνδυάζει ένα απλό τεστ αίματος με υπέρηχο, ανακάλυψαν οι ειδικοί του College University του Λονδίνου.

Πρόκειται για μια συνδυαστική διαγνωστική μέθοδο, η οποία στα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν εντόπισε επιτυχώς τις 9 από τις 10 περιπτώσεις ασθενών οι οποίες δεν είχαν συμπτώματα της νόσου.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί μελέτησαν 202.638 γυναίκες ηλικίας από 50 έως 74 ετών. Χωρίζοντας τις συμμετέχουσες σε δύο ομάδες, προχώρησαν στο πείραμα: Στην πρώτη ομάδα έκαναν τεστ αίματος προκειμένου να εντοπίσουν την πρωτεΐνη που συνήθως συνοδεύει τους όγκους των ωοθηκών και, στη συνέχεια, τις υπέβαλλαν σε υπέρηχο, ενώ στη δεύτερη έκαναν μόνο υπέρηχο.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι στην περίπτωση του συνδυασμού των δύο εξετάσεων κατάφεραν να ανιχνεύσουν με επιτυχία το 90% των περιπτώσεων καρκίνου των ωοθηκών, σε σχέση με το 75% των περιπτώσεων που εντόπισαν μόνο μέσω υπερήχου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον πρόωρο εντοπισμό της νόσου, όταν ακόμη τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών αγγίζουν έως και το 90%.

Διαβάστε ακόμα:
Kρυοθεραπεία εναντίον του καρκίνου
http://www.vita.gr/html/ent/692/ent.8692.asp

Πιο κοντά στην πλήρη θεραπεία του μελανώματος!

http://www.vita.gr/html/ent/839/ent.6839.asp

Φάρμακο κατά του κληρονομικού καρκίνου

http://www.vita.gr/html/ent/307/ent.5307.asp