Ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο 200 φορές πιο αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση καρκινικών κυττάρων σε σχέση με παρόμοιες ουσίες κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα 24 ερευνητών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Chemical Society», επικεφαλής της πρωτοποριακής προσπάθειας ήταν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Το νέο φάρμακο ανήκει στην κατηγορία των διφωσφονικών, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις σοβαρές παθήσεις των οστών (π.χ. οστεοπόρωση).

Πρόσφατα, πάντως, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένοι χημικοί παράγοντες έχουν αποτελεσματική αντικαρκινική δράση, ενώ παρατήρησαν ότι παράλληλα τονώνεται και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Έρικ Όλντφιλντ: «Προσπαθούμε να αναπτύξουμε διφωσφονικά τα οποία να είναι ιδιαίτερα δραστικά, αλλά να μην προσκολλώνται στα οστά, γιατί εάν κολλήσουν εκεί δεν θα πάνε σε ιστούς, π.χ. του μαστού ή του πνεύμονα ».

Μάλιστα, εξηγεί ότι: «Το νέο φάρμακο είναι περίπου 200 φορές αποτελεσματικότερο από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε κλινικές δοκιμές για την εξουδετέρωση καρκινικών κυττάρων και την ενεργοποίηση των γδΤ-κυττάρων για την εξόντωση των καρκινικών κυττάρων, τα οποία έδειξαν να αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων σε ποντίκια».

Διαβάστε ακόμα:
Θα προλαμβάνεται ο καρκίνος με ένα εμβόλιο;
http://www.vita.gr/html/ent/319/ent.1319.asp

Καρκίνος: ελπίδες… νέας γενιάς
http://www.vita.gr/html/ent/153/ent.8153.asp

Ακριβής διάγνωση για τον καρκίνο του μαστού
http://vita.dolnet.gr/html/ent/143/ent.7143.asp