Η δίαιτα μπορεί να αφαιρεί κιλά, όμως μας προσθέτει χρόνια, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Τα νέα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στο Οχάιο, οι οποίοι είδαν ότι ακόμη και η απώλεια μόλις 4,5 κιλών θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα άνω των 40 να φαίνεται περίπου τέσσερα χρόνια πιο ώριμη από την πραγματική της ηλικία.

Τα ευρήματα προέκυψαν έπειτα από διετή παρακολούθηση 200 ζευγαριών μονοζυγωτικών δίδυμων γυναικών.

«Όπως είδαμε, ένας Δείκτης Μάζας Σώματος ο οποίος είναι κατά τέσσερις μονάδες υψηλότερος μπορεί να κάνει μια γυναίκα άνω των 40 ετών να δείχνει κατά δύο έως τέσσερα χρόνια νεότερη», εξηγεί ο δρ. Μπαχαμάν Γκιγιουρόν.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι και η κοινωνική κατάσταση έπαιζε μεγάλο ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης, καθώς διαπίστωσαν ότι οι χωρισμένες γυναίκες έτειναν να φαίνονται μεγαλύτερες από συνομήλικές τους οι οποίες ήταν παντρεμένες ή ελεύθερες.

«Η δίδυμη η οποία ήταν χωρισμένη έμοιαζε κατά 1,7 χρόνια μεγαλύτερη από την αδελφή της η οποία δεν ήταν χωρισμένη», εξηγεί ο δρ. Γκιγιουρόν. Επίσης, σημαντικοί παράγοντες που προσέθεταν χρόνια στις εθελόντριες ήταν το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η ηλιοθεραπεία.

Διαβάστε ακόμα:
Θα τα εκατοστίσετε;

http://www.vita.gr/html/ent/835/ent.8835.asp

Χάστε κιλά επιλέγοντας υγιεινά!
http://www.vita.gr/html/ent/630/ent.8630.asp

«12 χρόνια μικρότεροι αν γυμνάζεστε!»
http://www.vita.gr/html/ent/756/ent.5756.asp