Το μυστικό της κομψότητας ίσως τελικά να κρύβεται σε κάτι τόσο απλό όσο ένας καλός νυχτερινός ύπνος, εκτιμούν ευρωπαίοι επιστήμονες. Τα αποτελέσματα των δύο σχετικών ερευνών παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας.

Συγκεκριμένα, γάλλοι και ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερες ώρες το βράδυ πεινούν περισσότερο την επόμενη ημέρα συγκριτικά με εκείνους που κοιμούνται επαρκώς.

«Μετά από «κουτσουρεμένο» ύπνο, οι εθελοντές κατανάλωναν περίπου 22% περισσότερες θερμίδες από το φυσιολογικό, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 550 θερμίδες», αναφέρουν οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επιστήμη της Γεύσης με έδρα την Ντιζόν στη Γαλλία.

«Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει ότι η έλλειψη ύπνου μάς οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση τροφής, γεγονός που μάλλον ευνοεί την παχυσαρκία», συμπληρώνουν.

Την ίδια ώρα, μία δεύτερη μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, έδειξε ότι τα παιδιά που κοιμούνταν λιγότερο κατά την εφηβεία τους συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έπαιρναν ευκολότερα βάρος σε σχέση με εκείνα που κοιμόντουσαν το ίδιο.

Διαβάστε ακόμα:
Φάκελος: Βρείτε ξανά τον ύπνο σας
http://www.vita.gr/html/ent/027/ent.8027.asp

Καλός ύπνος για καθαρό μυαλό
http://www.vita.gr/html/ent/883/ent.8883.asp

Κοιμηθείτε για να θυμηθείτε!
http://www.vita.gr/html/ent/195/ent.8195.asp