Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν μία ιδιαίτερα ωραία ημέρα. Όχι μόνο λόγω του καλού καιρού, αλλά και γιατί οργανώθηκε για πρώτη φορά η Ημέρα Ομορφιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Αρωμάτων και Καλλυντικών (Π.Σ.Β.Α.Κ), ο οποίος έχοντας τη συνεργασία πολλών υποστηρικτών φορέων και προσωπικοτήτων, ευελπιστεί να την καθιερώσει ως θεσμό.

Επιδίωξη τους είναι να προβάλουν την ομορφιά ως δικαίωμα όλων, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς -όπως το Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής όπου εθελόντριες δίνουν μία άλλη διάσταση και παρέχουν υπηρεσίες αισθητικής σε ενοίκους οίκων ευγηρίας, σε ασθενείς ψυχιατρικών ιδρυμάτων ή άλλων συναφών-, να την προσεγγίσουν ολιστικά ως ψυχή και σώμα, αλλά και να την απενοχοποιήσουν.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θεωρούν την ομορφιά ματαιοδοξία μία! Βέβαια, εδώ σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Είναι διαφορετικό να φροντίζουμε την ομορφιά μας από και διαφορετικό να στηρίζουμε όλη μας την ύπαρξη σε αυτήν.

Όταν, λοιπόν, μου πρότειναν να συμμετέχω ως τιμητικό μέλος στην επιτροπή, χάρηκα ιδιαίτερα. Από το πρωί είδα κόσμο κάθε ηλικίας να έρχεται στο περιστύλιο και στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου για να ακούσει τις διαλέξεις και τις συζητήσεις, να δει επιδείξεις, να συμμετέχοει σε προγράμματα και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Δεν γνωρίζω πόσοι ήρθαν από περιέργεια, από ενδιαφέρον, ή το είδαν σαν μία ωραία ευκαιρία. Όμως, το συναίσθημα που μου άφησε ήταν σίγουρα ωραίο!