Ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα την ημέρα προστατεύει από την υπέρταση, εκτιμούν ολλανδοί επιστήμονες. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 2.245 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 55 ετών και άνω, ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν ελαφριά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως π.χ. αποβουτυρωμένο γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση αργότερα στη ζωή τους.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές μέσα από τις σελίδες της επιστημονικής επιθεώρησης «American Journal of Clinical Nutrition» όπου δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της νέας μελέτης, η προστατευτική δράση του γάλακτος κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης οφείλεται στα μέταλλα που περιέχει, δηλαδή το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο.
Διαβάστε ακόμα:
Δεν χωνεύω το γάλα. Υπάρχει λύση;
http://www.vita.gr/html/ent/428/ent.1428.asp
Με – γάλα οφέλη για τη μνήμη
http://www.vita.gr/html/ent/658/ent.8658.asp
Πώς συμβιώνω με την υπέρταση
http://www.vita.gr/html/ent/449/ent.1449.asp
Υπέρταση: Ζήστε χωρίς πίεση
http://www.vita.gr/html/ent/831/ent.8831.asp
Αποβουτυρωμένο γάλα κατά της υπέρτασης
Ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα την ημέρα προστατεύει από την υπέρταση, εκτιμούν ολλανδοί επιστήμονες._x000D_ _x000D_ _x000D_