Ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα την ημέρα προστατεύει από την υπέρταση, εκτιμούν ολλανδοί επιστήμονες. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 2.245 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 55 ετών και άνω, ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν ελαφριά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως π.χ. αποβουτυρωμένο γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση αργότερα στη ζωή τους.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές μέσα από τις σελίδες της επιστημονικής επιθεώρησης «American Journal of Clinical Nutrition» όπου δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της νέας μελέτης, η προστατευτική δράση του γάλακτος κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης οφείλεται στα μέταλλα που περιέχει, δηλαδή το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο.

Διαβάστε ακόμα:
Δεν χωνεύω το γάλα. Υπάρχει λύση;
http://www.vita.gr/html/ent/428/ent.1428.asp

Με – γάλα οφέλη για τη μνήμη
http://www.vita.gr/html/ent/658/ent.8658.asp

Πώς συμβιώνω με την υπέρταση
http://www.vita.gr/html/ent/449/ent.1449.asp

Υπέρταση: Ζήστε χωρίς πίεση
http://www.vita.gr/html/ent/831/ent.8831.asp

Δείτε επίσης: