Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 450 γρ. φασολάκια χάντρες (μπαρμπούνια)
  • 3 ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1½ ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο για 5΄. Ρίχνετε την πιπεριά σε κύβους, τα καρότα σε φέτες και τα φασολάκια, και μαγειρεύετε για άλλα 5΄. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, νερό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζετε για 45΄, σβήνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, C, Ε •Πρωτεΐνες •Σίδηρο •Μαγνήσιο •Ψευδάργυρο •Φυλλικό οξύ •Νιασίνη
  • •Κάλιο •Β-καροτένιο •Ινουλίνη •Αλισίνη
  • 280 θερμίδες η μερίδα