Κακό παράδειγμα για το κοινό είναι οι διάσημες μητέρες οι οποίες σε λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον τοκετό, αποκτούν και πάλι ως δια μαγείας την παλιά τους σιλουέτα, εκτιμούν οι ειδικοί.

Η προειδοποίηση έρχεται από τους ειδικούς του Ινστιτούτου για την Ποιότητα και την Αποδοτικότητα στην Ιατρική Περίθαλψη, οι οποίοι τονίζουν ότι οι υπερβολικά αδύνατες ηθοποιοί και μοντέλα αμέσως μετά τον τοκετό, επιβαρύνουν τις νέες μητέρες με το άγχος του να προλάβουν και οι ίδιες να χάσουν γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Ίσως το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι πίσω από την αψεγάδιαστη εικόνα των διάσημων γυναικών υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο προσωπικών διατροφολόγων και γυμναστών, ενώ δεν είναι λίγες και όσες «υποκύπτουν» στο νυστέρι του πλαστικού τους χειρουργού προκειμένου να αποκτήσουν και πάλι την παλιά τους εικόνα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όπως ακριβώς δεν είναι καλό οι μητέρες να ακολουθούν αυστηρό διαιτολόγιο, δεν θα πρέπει επίσης να οδηγούνται σε αστραπιαία απώλεια βάρους ή υπερβολική σωματική άσκηση.

Αντίθετα, υπογραμμίζουν, θα πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους – όπως ακριβώς έκαναν δηλαδή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άλλωστε η συνεχής φροντίδα του μωρού θεωρούν ότι συμβάλλει στην αποτελεσματική απώλεια των παραπανίσιων κιλών.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς ο γιατρος μου με βοήθησε να αδυνατίσω
http://www.vita.gr/html/ent/135/ent.1135.asp

Crash test στις δίαιτες της «µόδας»
http://www.vita.gr/html/ent/257/ent.7257.asp

Οργανώστε το ψυγείο σας και χάστε βάρος
http://www.vita.gr/html/ent/225/ent.6225.asp