Την υπέρτατη ευτυχία, κατά τους ειδικούς, βιώνουν οι γυναίκες στην ηλικία των 28 ετών. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία προϊόντων μαλλιών Clairol, σε συνολικά 4.000 γυναίκες και έδειξε ότι οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ερωτική τους ζωή και την εικόνα τους λίγο πριν αγγίξουν τα 30.

«Όλα στη ζωή αγγίζουν σε κάποια φάση την κορυφή και, όπως φαίνεται, οι ηλικίες κοντά στα τριάντα είναι κοντά σε αυτήν», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας. Η ηλικία των 28 ετών έχει επισημανθεί ως η περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας κατά την οποία το σώμα και η εμφάνισή της βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους, με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθησή της να βρίσκεται στα ύψη», εξηγεί η εκπρόσωπος της εταιρείας και υπεύθυνη της μελέτης.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στην ηλικία των 28 οι γυναίκες βρίσκονται στο απόγειο των σεξουαλικών τους επιδόσεων.

«Η επαγγελματική ασφάλεια, το σταθερό εισόδημα, μια σταθερή σχέση και το να έχει κανείς δυνατές φιλίες δημιουργούν μια περίοδο στη ζωή μας όπου όλα αυτά ενώνονται και μας κάνουν ευτυχισμένες», προσθέτει. «Μετά τα 20, οι γυναίκες ξεπερνούν τις αμφιβολίες που σχετίζονται με την εικόνα και την αυτοπεποίθησή τους».
Ωστόσο για λίγο, καθώς δύο χρόνια αργότερα μπαίνουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους (30), το άγχος ότι γερνούν και η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και λευκών μαλλιών υπονομεύουν το ηθικό τους.

Διαβάστε ακόμα:
10 ερωτήσεις για τα χάπια της ευτυχίας
http://www.vita.gr/html/ent/013/ent.9013.asp

Βρέθηκε το γονίδιο της… ευτυχίας
http://www.vita.gr/html/ent/603/ent.8603.asp

Τι είναι για εσάς η ευτυχία;
http://www.vita.gr/html/ent/397/ent.3397.asp