Υλικά

  • (Για 5 άτομα)
  • 250 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 60 γρ. φρουκτόζη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 15 γρ. Grand Marnier
  • 250-300 γρ. ζωική σαντιγί (χτυπημένη ελαφρά)

Γενικά
256 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια μαζί με τη φρουκτόζη και τη βανίλια (και λίγο νερό αν χρειαστεί) και ανακατεύετε μέχρι να πάρει το μείγμα μία βράση. Αφού βγάλετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες, που έχετε πρώτα μαλακώσει σε κρύο νερό και στραγγίξει καλά. Ανακατεύετε και, μόλις λιώσουν οι ζελατίνες, περνάτε το μείγμα από το μπλέντερ και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε το Grand Marnier, ανακατεύετε και συμπληρώνετε γρήγορα το μείγμα με τη σαντιγί. Ανακατεύετε πάλι και σερβίρετε σε φόρμες της αρεσκείας σας. Αφήνετε να κρυώσουν στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και ξεφορμάρετε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: