Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 1 λαβράκι (500-600 γρ.)
- 2 λάιμ
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γενικά
420 θερμίδες η μερίδα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τα σπόρια. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το σκόρδο σε φέτες και το μισό ελαιόλαδο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αφυδατωθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ, κόβετε το λαυράκι σε φιλέτα, τα αλοίφετε με λάδι, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στη σχάρα. Χτυπάτε το χυμό λάιμ με το υπόλοιπο λάδι και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, περιχύνετε το λαβράκι και γαρνίρετε με τις ντομάτες.
Σύσταση
- Βιταμίνες: Α, Β, D, Ε
- Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
- Ασβέστιο
- Φώσφορο
- Αλισίνη