Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 κολιοί (200 γρ.)
  • 400 γρ. αλμυρίκια
  • 50 ml σόγια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 ½ λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
420 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Κόβετε τους κολιούς σε φιλέτα και τους μαρινάρετε σε μείγμα από σόγια, χυμό λεμονιού (χρησιμοποιείτε 2 λεμόνια) και ζάχαρη για 1 ώρα. Σουρώνετε το ψάρι και το σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία, πρώτα από την πλευρά της πέτσας (μέχρι να γίνει τραγανή) και έπειτα από την άλλη για άλλα 2΄, προσθέτοντας συγχρόνως τη μαρινάτα. Ρίχνετε τα αλμυρίκια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 30΄΄, τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Αναμειγνύετε το λάδι με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τα αλμυρίκια. Αντί για αλμυρίκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ωμή γλιστρίδα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, D, Ε
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας