Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 1/2 κιλό πένες
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 400 γρ. ξινομυζήθρα
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
590 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες και τις σουρώνετε. Παράλληλα, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσέχοντας να μη βράσει. Το μεταφέρετε στο μπλέντερ και το χτυπάτε μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι για 2΄ σε δυνατή ταχύτητα για να ετοιμάσετε την κρέμα ξινομυζήθρας. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση) και το σκόρδο τριμμένο και στη συνέχεια τα πιέζετε με μια τρυπητή κουτάλα για να βγάλουν τα υγρά τους. Βράζετε για 5΄ και προσθέτετε το βασιλικό χοντροκομμένο και τις πένες. Βγάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα ξινομυζήθρας, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β12, C, D, K
  • Πρωτεΐνες
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Ψευδάργυρο Φυλλικό οξύ
  • Υδατάνθρακες
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: