Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 400 γρ. μπούτι κοτόπουλου (ξεκοκαλισμένο)
  • 200 γρ. γλιστρίδα
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. αγγούρι
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 50 ml τεκίλα
  • 85 ml ελαιόλαδο
  • Δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
425 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρίγανη, το σκόρδο, το χυμό από τα λεμόνια, την τεκίλα και τα 20 ml ελαιόλαδο. Περιχύνετε με τη μαρινάτα το κοτόπουλο, που έχετε κόψει σε μπουκιές, και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Την επομένη, το σουρώνετε καλά και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 45 ml λάδι για 8-10΄, ανακατεύοντας συχνά. Έπειτα, καθαρίζετε τη γλιστρίδα και κόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, Ε
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Ασβέστιο
  • Νιασίνη
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ