Χρειάστηκε ένα μήνα για να παρατηρήσει 500 θαμώνες ενός μπαρ ο συμβουλευτικός ψυχολόγος στο «King’ s College» του Λονδίνου, δρ. Glenn Wilson, μέχρι να καταφέρει να περιγράψει 8 τύπους ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους σίγουρα θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε ο καθένας τόσο τον εαυτό του όσο και το πιθανό του ταίρι. «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε το ποτό μας δείχνει για εμάς πολύ περισσότερα από ό,τι θα φανταζόμασταν ή θα θέλαμε να αποκαλύψουμε. Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε ένα μπαρ, ας έχουμε στο νου μας ότι είναι πιθανό να δίνουμε στους γύρω μας διάφορα μηνύματα, απλώς και μόνο με τον τρόπο που κρατάμε ή πίνουμε το ποτό μας», τονίζει ο δρ. Wilson.

Εκείνη που φλερτάρει
Ποιά είναι Κατά κανόνα πρόκειται για γυναίκα, η οποία φλερτάρει κρατώντας το ποτήρι της με ντελικάτο τρόπο και το χρησιμοποιεί προκλητικά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τοποθετεί στο ύψος του ντεκολτέ της, έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή σε εκείνο το σημείο. Όταν πίνει μια γουλιά, δεν παραλείπει να κοιτάει πάνω από το χείλος του ποτηριού, ώστε να συναντήσει με το βλέμμα της κάποιον από τους άνδρες που φιλοδοξεί να γοητεύσει. Συχνά «χαϊδεύει» απαλά το χείλος του ποτηριού, ίσως βουτάει το δάχτυλό της στο περιεχόμενό του και στη συνέχεια το γλείφει.
Πώς να την προσεγγίσετε Αν σας αρέσει, μπορείτε να την πλησιάσετε χρησιμοποιώντας κι εσείς με τη σειρά σας κινήσεις και χειρονομίες που δείχνουν ότι θέλετε να φλερτάρετε.

Ο τύπος της κουτσομπόλας
Ποια είναι Συνήθως γυναίκα που βρίσκεται σε παρέα με άλλες γυναίκες, κουτσομπολεύοντας και ασκώντας έντονη… κοινωνική κριτική. Κρατάει το ποτήρι του κρασιού από τη «φούσκα» και με τη βοήθειά του χειρονομεί και τονίζει τα όσα λέει. Συχνά σκύβει πάνω από το ποτό, ώστε να πλησιάσει κοντά στα άλλα μέλη της παρέας και να κουτσομπολέψει πιο άνετα.
Πώς να την προσεγγίσετε Σκεφτείτε το πριν κάνετε την κίνηση. Αυτή η γυναίκα έχει συνήθως βγει με τους φίλους ή τους γνωστούς της, σε μια σφιχτοδεμένη παρέα, και έχει λίγη διάθεση για «εισβολείς» που δεν γνωρίζουν τα θέματα συζήτησης…



Πες μου πώς πίνεις, να σου πω ποιος είσαι!

Στο Vita σάς παρουσιάζουμε αναλυτικά τους 8 αυτούς τύπους προσωπικότητας, ώστε αφενός να αναγνωρίσετε σε κάποιον από αυτούς τον εαυτό σας και αφετέρου να διαλέξετε την κατηγορία στην οποία βρίσκεται το πιθανό αντικείμενο του πόθου σας, αποκαλύπτοντάς σας και μικρά μυστικά ώστε να το πλησιάσετε.



Ο λάτρης της παρέας
Ποιος είναι Μπορεί να είναι είτε άνδρας είτε γυναίκα. Πίνει για λόγους κοινωνικούς και εκτιμά πολύ το να βρίσκεται σε μια παρέα. Είναι συνήθως εύθυμος άνθρωπος που του αρέσει να βρίσκεται με φίλους, να γελάει και να περνάει καλά. Προτιμά μπίρες ή άλλα ποτά σε μπουκάλι, που κρατάει χαλαρά, και από τα οποία πίνει στη διάρκεια της συζήτησης- μικρές γουλιές.
Πώς να τους προσεγγίσετε Οι άνθρωποι αυτού του τύπου χαίρονται πάντα να διευρύνουν τον κύκλο τους. Ο καλύτερος τρόπος για να τους γοητεύσετε είναι να ξεκινήσετε μια χαλαρή συζήτηση με χιούμορ.

Ο «κλειστός» τύπος
Ποιος είναι Πρόκειται συνήθως για έναν ντροπαλό, υπάκουο άνθρωπο που κρατά το ποτήρι προσεκτικά, σαν κάποιος να πρόκειται να του το πάρει. Χρησιμοποιεί το ποτήρι σαν μια κοινωνική πατερίτσα, κρατώντας το πάντα μισογεμάτο, ώστε να μπορεί να πιει μία μεγάλη γουλιά από αυτό σε περίπτωση ανάγκης. Το ποτό είναι πάντα «μικρό», ίσως ένα μικρό ποτήρι μπίρας όταν πρόκειται για άνδρα. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να το πίνει με καλαμάκι, το οποίο θα χρησιμοποιεί -συνήθως με νευρικότητα- για να ανακατεύει το ποτό ανάμεσα στις γουλιές.
Πώς να τους προσεγγίσετε Σκόπιμο είναι να διαλέξετε έναν ευγενικό και διακριτικό τρόπο προσέγγισης, ξεκινώντας με κάποια κομπλιμέντα για να βοηθήσετε στην τόνωση της αυτοπεποίθησής τους. Μην εκπλαγείτε αν, τελικά, αποδειχτούν ιδιαίτερα «ανοιχτοί» στην προσέγγισή σας.

Η βασίλισσα του πάγου
Ποια είναι
Πρόκειται συνήθως για μια γυναίκα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ψυχρή και πάντα σε αμυντική ή επιθετική στάση απέναντι στους άλλους. Πίνει σε ποτήρι κρασιού ή σε ένα μικρό ποτήρι, που κρατάει σφιχτά μπροστά της σαν «φράγμα», ώστε να αποφύγει κάθε πιθανή κοντινή επαφή.
Πώς να την προσεγγίσετε Είναι μάλλον χαμένος κόπος να προσπαθήσετε να τη γοητεύσετε. Πιθανότατα θα είναι έτοιμη να σας αντικρούσει με κάποιο αφοπλιστικό επιχείρημα.

Ο πλέι μπόι
Ποιος είναι Είναι ένας γεμάτος αυτοπεποίθηση Δον Ζουάν, που φέρεται αρκετά κτητικά απέναντι στις γυναίκες. Χρησιμοποιεί το -συνήθως μακρύ- ποτήρι ή μπουκάλι, που κρατάει στο χέρι του σαν φαλλικό σύμβολο, «παίζοντας» με αυτό υπαινικτικά.
Πώς να τον προσεγγίσετε Κατά πάσα πιθανότητα θα σας πλησιάσει εκείνος, πιθανώς αγγίζοντάς σας κιόλας καθώς θα σας μιλάει.

Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση
Ποιος είναι
Πρόκειται για κάποιον/α που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του/της, αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Κάνει πολλές κινήσεις και καταλαμβάνει όσο περισσότερο χώρο μπορεί, σπρώχνοντας, για παράδειγμα, το ποτήρι στο μέσον του τραπεζιού και στη συνέχεια ξαπλώνοντας πίσω στην καρέκλα.
Πώς να τους προσεγγίσετε Αν έχει βγει με παρέα, είναι απίθανο να δει με καλό μάτι οποιαδήποτε προσέγγιση εκτός ομάδας, παρά μόνο αν καταφέρετε να βρείτε τρόπο να τονώσετε το Εγώ του.



«Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε το ποτό μας δείχνει για εμάς πολύ περισσότερα από ό,τι θα φανταζόμασταν ή θα θέλαμε να αποκαλύψουμε»



Ο εριστικός τύπος
Ποιος είναι Είναι συνήθως άνδρας. Προτιμά μεγάλα ποτήρια ή μπουκάλια, τα οποία και χρησιμοποιεί εν είδει όπλων, κρατώντας τα γερά, και με τη βοήθεια των οποίων χειρονομεί κατά κάποιον τρόπο απειλητικά στο πρόσωπο των συνομιλητών του. Είναι «ξερόλας» και δίνει την εντύπωση του επιθετικού, αν και δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να χρησιμοποιεί «γερά» επιχειρήματα και να φέρεται αστεία εις βάρος των υπόλοιπων μελών της παρέας του.
Πώς να τον προσεγγίσετε Αν τολμάτε να το προσπαθήσετε, κάντε το με μεγάλη προσοχή.