«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του δέρματος αποτελεί ένα σπρέι πράσινου τσαγιού που ανέπτυξαν αμερικανοί ειδικοί.

Το «θαυματουργό» σπρέι είναι επινόηση των ειδικών του University Hospital Case Medical Center στο Οχάιο, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή του περιορίζει σημαντικά την επίδραση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα.

Παρατήρησαν δηλαδή ότι οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος, βοηθώντας το στην ουσία να αυτοπροστατεύεται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός.

Αν και η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας υψηλού δείκτη προστατεύει το δέρμα, παρόλα αυτά, οι ερευνητές τώρα υποστηρίζουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή των κυττάρων και επομένως να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

Αναλυτικά, οι ερευνητές εξήγαγαν τις πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού και τις ανέμιξαν με ένα ειδικό διάλυμα νερού και άλλων χημικών ουσιών. Στη συνέχεια ψέκασαν με το προστατευτικό «κοκτέιλ» ένα μικρό σημείο πάνω στο δέρμα 10 εθελοντών και κατόπιν τους εξέθεσαν σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Experimental Dermatology», το σημείο του δέρματος που είχε δεχθεί το ειδικό διάλυμα εμφάνιζε μεγαλύτερη αντίσταση στην κυτταρική καταστροφή.

Μάλιστα, ένα δεύτερο «κοκτέιλ» άσπρου τσαγιού που έφτιαξαν στην πορεία οι ειδικοί, έδειξε να έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα:
To τσάι: Εχθρός της λευχαιμίας!
http://www.vita.gr/html/ent/223/ent.9223.asp


Νέα όπλα κατά του καρκίνου
http://www.vita.gr/html/ent/659/ent.6659.asp


Πράσινο τσάι και χημειοθεραπεία
http://www.vita.gr/html/ent/459/ent.8459.asp