Εναλλακτικούς τρόπους πειθαρχίας οφείλουν να αναζητήσουν οι γονείς που έχουν άτακτα παιδιά, καθώς σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, όσοι καταφεύγουν στην κλασική μέθοδο του ξύλου «συρρικνώνουν» τη νοημοσύνη των παιδιών τους.

Τα νέα ευρήματα ανήκουν σε μια ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια του Ντιούκ, του Μισούρι, της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας, της Κολούμπια και του Χάρβαρντ και δημοσιεύονται στο περιοδικό «Child Development».

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες παρακολούθησαν 2.500 οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 1 έως 3 ετών, κατέγραψαν τη συχνότητα της σωματικής βίας που δέχονταν και στη συνέχεια εξέτασαν την συμπεριφορά και τις νοητικές τους επιδόσεις.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι περίπου το 30% των παιδιών ενός έτους έτρωγαν, κατά μέσον όρο, δύο χαστούκια την εβδομάδα, ενώ το 50% των παιδιών ηλικίας δύο ετών έτρωγαν ξύλο 3 φορές την εβδομάδα – ποσοστό παρόμοιο με εκείνο που καταγραφόταν σε παιδιά τριών ετών.

Συγκρίνοντας τα παραπάνω στοιχεία, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά ενός έτους που έτρωγαν συχνότερα ξύλο έτειναν να συμπεριφέρονται πιο επιθετικά όταν έφταναν στην ηλικία των δύο ετών και σημείωναν χαμηλότερες επιδόσεις στα ειδικά τεστ όταν γίνονταν τριών.

Διαβάστε ακόμα:
Mπορεί το παιδί μου να γίνει Aϊνστάϊν;
http://www.vita.gr/html/ent/379/ent.7379.asp

Αλκοόλ με μέτρο για έξυπνα μωρά
http://www.vita.gr/html/ent/856/ent.7856.asp

Είμαστε αυτό που έτρωγε η μαμά μας!
http://www.vita.gr/html/ent/951/ent.6951.asp