Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 8 ντομάτες για γεμιστά
  • 600 γρ. χταπόδι
  • 200 γρ. ρύζι
  • 100 γρ. τριμμένο παξιμάδι
  • 150 γρ. κρεμμύδι
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • Μαϊντανό
  • Ξίδι
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
682 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Βράζετε το χταπόδι με λίγο νερό και ξίδι και το κόβετε σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το χταπόδι. Ανακατεύετε για 5΄ και προσθέτετε την ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, το ρύζι και το μαϊντανό. Τα σιγοβράζετε μέχρι να «πιουν» τα υγρά τους και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε λίγη ζάχαρη μέσα στις ντομάτες, τις γεμίζετε με το μείγμα, τις κλείνετε με τα καπάκια τους και τις βάζετε σε ταψί. Αραιώνετε τον πελτέ σε λίγο νερό και μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο περιχύνετε τις ντομάτες. Τις πασπαλίζετε με το παξιμάδι και τις ψήνετε για 35΄ στους 170° C.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: C, Ε
  • Νιασίνη
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Υδατάνθρακες