Το μυστικό της νεότητας κρύβεται στην κατάσταση των μυών, εκτιμούν αμερικανοί και δανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν μια «θαυματουργή» πρωτεΐνη που εμπλέκεται στη διαδικασία της ανάπλασής τους.

Η ανακάλυψη αυτή, όπως επισημαίνουν, θα μπορούσε ίσως να οδηγήσει στην παρασκευή ενός χαπιού που θα «φρενάρει» τα σημάδια της γήρανσης.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στο επιστημονικό έντυπο «EMBO Molecular Medicine», όσο γερνάμε τα χημικά «μηνύματα» που στέλνει ο οργανισμός στα βλαστικά κύτταρα, ώστε να παρακινήσει τη δράση τους για την ανάπλαση του μυϊκού μας συστήματος, γίνονται ασθενέστερα. Έτσι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για την διόρθωση κάποιας βλάβης στους μυς.

Ένα χάπι που θα περιέχει την πρωτεΐνη-«κλειδί», αναφέρουν οι ειδικοί, θα μπορούσε να ενισχύσει αυτά τα «μηνύματα» και άρα να βελτιώσει την κατάσταση των μυών σε μεγαλύτερες ηλικίες, βελτιώνοντας παράλληλα και την εξωτερική μας εμφάνιση.

«Η μελέτη έδειξε ότι η διατήρηση της «νεανικής» κατάστασης των μυών σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, θα μπορούσε να επιτευχθεί με την «κινητοποίηση» των βλαστικών κυττάρων, με τα κατάλληλα βιοχημικά σήματα» υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Διαβάστε ακόμα:
Η καθαριότητα κρύβει παγίδες
http://www.vita.gr/html/ent/941/ent.9941.asp

Διαλύστε τις στοίβες
http://www.vita.gr/html/ent/487/ent.2487.asp

11 +1 πράγματα που δεν ξέρουν οι γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού http://www.vita.gr/html/ent/046/ent.6046.asp