Η κατανάλωση σοκολάτας δρα ως φυσικό παυσίπονο, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών ειδικών που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Neuroscience».

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Σικάγου πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια, στα οποία χορηγούσαν κομματάκια σοκολάτας και νερό με ζάχαρη την ώρα που αύξαναν τη θερμοκρασία στο δάπεδο του κλουβιού τους. Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι, όσο τα ζώα έτρωγαν τις λιχουδιές που τους έδιναν οι επιστήμονες, καθυστερούσαν να απομακρύνουν τα πόδια τους από το καυτό δάπεδο.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, κ. Πέγκι Μέισον, η διαδικασία της κατανάλωσης τροφής ενεργοποιεί το σύστημα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τις ασυνείδητες αντιδράσεις, οι οποίες -ως γνωστόν- μειώνουν την αίσθηση του πόνου.

«Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα δεν έχει σχέση με τη θερμιδική περιεκτικότητα των τροφών», αναφέρει η κ. Μέισον. «Το νερό δεν έχει θερμίδες, ούτε η ζαχαρίνη που προσθέσαμε σε αυτό περιείχε πραγματική ζάχαρη. Έδειξε, ωστόσο, να έχει ακριβώς την ίδια επίδραση με τη σοκολάτα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», τονίζει η ειδικός.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κατανάλωση τροφής ή νερού ενδεχομένως να προσφέρει και στον άνθρωπο παρόμοια ανακούφιση από τον πόνο.

Διαβάστε ακόμα:
Έρχεται η τέλεια σοκολάτα!
http://www.vita.gr/html/ent/762/ent.9762.asp

Σοκολάτα: Τροφή των Θεών
http://www.vita.gr/html/ent/660/ent.4660.asp

H μαύρη σοκολάτα κόβει την όρεξη!
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.8144.asp