Η αιδοιοπλαστική μπορεί να αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας μετά τις ενέσεις μπότοξ και την προσθετική στήθους, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβει σοβαρούς κινδύνους επιπλοκών.

Οι ειδικοί του University College του Λονδίνου επισημαίνουν με δημοσίευμά τους στο επιστημονικό έντυπο «British Journal of Obstetrics and Gynaecology» ότι οι έγκυοι που είχαν υποβληθεί σε αιδοιοπλαστική μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τον τοκετό. Ακόμη η επέμβαση θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα της ευαίσθητης περιοχής, με αποτέλεσμα τη μείωση της σεξουαλικής απόλαυσης.

Για το λόγο αυτό, υπογραμμίζουν, οι γυναίκες θα πρέπει να σκέφτονται και να ενημερώνονται πολύ καλά προτού λάβουν την απόφαση να υποβληθούν σε ανάπλαση αιδοίου.

Η επέμβαση αυτή γίνεται τις περισσότερες φορές για αισθητικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ωστόσο τις περισσότερες φορές, όπως προέκυψε από αξιολόγηση προηγούμενων μελετών γύρω από τη χειρουργική πλαστική, οι γυναίκες μπαίνουν στο χειρουργείο χωρίς να γνωρίζουν τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η συγκεκριμένη επέμβαση.

Συγκεκριμένα, η αιδοιοπλαστική έχει να κάνει με τη μείωση των ιστών που βρίσκονται στα χείλη, τα οποία προστατεύουν το γυναικείο κόλπο. Η επέμβαση προτιμάται κυρίως από γυναίκες που νιώθουν άβολα κατά τη σεξουαλική πράξη, υπάρχουν ωστόσο και αρκετές περιπτώσεις γυναικών που υποβάλλονται σε αυτή για να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία όταν φορούν στενά ρούχα.

Διαβάστε ακόμα:
Πόσο μας «ανεβάζει» μια πλαστική επέμβαση;
http://www.vita.gr/html/ent/049/ent.2049.asp

Όλα όσα φοβόμαστε για τις πλαστικές επεμβάσεις
http://www.vita.gr/html/ent/267/ent.1267.asp

Εικονική πλαστική στο Ίντερνετ
http://www.vita.gr/html/ent/195/ent.7195.asp