Πιο ήπια μπορούν να περάσουν τη νέα γρίπη όσοι είχαν προηγουμένως περάσει κάποια άλλη γρίπη, εκτιμά τώρα αμερικανική μελέτη.

Τα νέα αυτά ευρήματα ενισχύουν τα αποτελέσματα άλλων μελετών που υποστήριζαν ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, λόγω του ότι μπορεί να είχαν περάσει άλλες μορφές γρίπης, φέρουν μια μορφή ανοσίας στον Η1Ν1.

«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι τελικά η πανδημική γρίπη φέρει κάποιες ομοιότητες με την εποχική γρίπη, κάτι που φαίνεται να προσφέρει μια μορφή ανοσίας», αναφέρει ο κ. Αλεσάντρο Σέτε, διευθυντής του Kέντρου Mολυσματικών Nόσων του Ινστιτούτου La Jolla στην Καλιφόρνια.

«Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι τα συμπτώματα ενδεχομένως να είναι πολύ ποιο ήπια για το γενικό πληθυσμό από ό,τι πιστεύαμε αρχικά», συμπληρώνει ο ειδικός.

Αν και οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η προστασία που προσέφερε η εν λόγω ανοσία δεν είναι αρκετή ώστε να αποτρέψει τη μόλυνση με τον Η1Ν1, ωστόσο είναι λιγότερες οι πιθανότητες να εμφανιστούν σοβαρά συμπτώματα από την πανδημική γρίπη.

Από την άλλη, νέα αμερικανική κλινική μελέτη έδειξε ότι μόλις μισή δόση του εμβολίου Focetria της ελβετικής εταιρείας Novartis AG θα μπορούσε να είναι αρκετή ώστε να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού ενάντια στη νέα γρίπη.

Διαβάστε ακόμα:
Το κρυολόγημα κατά του Η1Ν1
http://www.vita.gr/html/ent/379/ent.10379.asp

Η νέα γρίπη προβάλλει αντίσταση!
http://www.vita.gr/html/ent/487/ent.9487.asp

Αντίσταση στο Tamiflu;
http://www.vita.gr/html/ent/972/ent.9972.asp