Υψηλότερες πιθανότητες να μολυνθούν με τη νέα γρίπη έχουν οι παχύσαρκοι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία έδειξαν ότι η νέα γρίπη απειλεί τους παχύσαρκους, μεταξύ αυτών και τον Αϊ-Βασίλη! Για το λόγο αυτό, η οργάνωση Amalgamated Oder of Real Bearded Santas διοργάνωσε ένα σεμινάριο ειδικά αφιερωμένο στη νέα γρίπη.

Μεταξύ των συστάσεων, οι επικεφαλής συνέστησαν στους Αϊ-Βασίληδες να χρησιμοποιούν συχνά αλκοολούχα διαλύματα για να απολυμαίνουν τα χέρια τους και να παίρνουν βιταμίνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Νίκολας Τρόλι, τόνισε ακόμη ότι και οι γονείς μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των αφράτων Αϊ-Βασίληδων, κρατώντας τα άρρωστα παιδιά τους μακριά.

«Δεν θέλουμε κανένα παιδί να χάσει την ευκαιρία να δει τον Αϊ-Βασίλη, όμως οι γονείς καλό θα ήταν να αποφύγουν τα εμπορικά κέντρα εάν έχουν άρρωστα παιδιά που θα μπορούσαν να κολλήσουν τόσο τον ίδιο όσο και άλλα παιδάκια», αναφέρει ο κ. Τρόλι.

  • Τα κρούσματα του ιού έχουν φτάσει μάλλον στο ανώτατο σημείο στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας πάντως ότι το τέλος της πανδημίας δεν είναι ορατό. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά περισσότερα από 570.000 κρούσματα του Η1Ν1. Στη Νορβηγία, μάλιστα, παρατηρείται η μεγαλύτερη θνησιμότητα που σχετίζεται με τη νέα γρίπη. Οι ειδικοί αποδίδουν το φαινόμενο στο γεγονός ότι ο χειμώνας «εισέβαλε» στις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού.

  • Την ίδια ώρα, η Νορβηγία, η Ουαλία και η Γερμανία κάνουν λόγο για περιπτώσεις ασθενών που φέρουν πιθανή μετάλλαξη του ιού Η1Ν1. Ο μεταλλαγμένος ιός εισέρχεται βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα, προκαλώντας σοβαρότερα συμπτώματα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στην παρούσα φάση διερευνά τα νέα στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας της Γαλλίας, κ. Ντιντιέ Ουσέν, έσπευσε να βεβαιώσει ότι η μετάλλαξη του ιού δεν παρεμποδίζει τη δράση του εμβολίου.

«Η ενισχυτική δράση του εμβολίου στο ανοσοποιητικό σύστημα δεν μεταβάλλεται με αυτή τη μετάλλαξη, επομένως τα εμβόλια παραμένουν σίγουρα. Εξάλλου, ακριβώς επειδή φοβηθήκαμε μία τέτοια μετάλλαξη, φροντίσαμε ορισμένος αριθμός εμβολίων να περιέχει ανοσοενισχυτικά, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες μεταλλάξεις», τόνισε ο ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Το κρυολόγημα κατά του Η1Ν1
http://www.vita.gr/html/ent/379/ent.10379.asp

Η νέα γρίπη προβάλλει αντίσταση!
http://www.vita.gr/html/ent/487/ent.9487.asp

Γρίπη – διατροφή: Κρατάτε γερά αντιστάσεις
http://www.vita.gr/html/ent/217/ent.10217.asp