Η γυμναστική μπορεί να μας ανοίγει την όρεξη, ωστόσο, όπως έδειξε μελέτη αυστραλών επιστημόνων, μπορεί επίσης να μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι γρηγορότερα.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα των ειδικών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ πραγματοποιήθηκε σε 58 υπέρβαρους και παχύσαρκους ενηλίκους οι οποίοι ακολούθησαν ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τις ημέρες που έκαναν γυμναστική οι εθελοντές πεινούσαν περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες. Από την άλλη, έδειχναν να χορταίνουν ευκολότερα με το πρωινό τους από ό,τι κατά το παρελθόν.

Οι διαπιστώσεις αυτές δεν ίσχυαν για όλους τους συμμετέχοντες. Κάποιοι πράγματι πεινούσαν λιγότερο μετά τη γυμναστική και κάποιοι όχι, όπως ακριβώς κάποιοι είχαν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους ως προς την απώλεια βάρους, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

«Ο λόγος για τον οποίο κάποια άτομα καταφέρνουν ευκολότερα να χάσουν βάρος συγκριτικά με άλλους οφείλεται στο ότι αυξάνεται λιγότερο η όρεξή τους, γεγονός που αποτρέπει τη μεγάλη θερμιδική κατανάλωση», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Νιλ Κινγκ.

Το συμπέρασμα για όσους ξεκινούν ένα πρόγραμμα γυμναστικής και επιθυμούν να χάσουν βάρος, όπως αναφέρει ο δρ. Κινγκ, είναι να μην «το βάλουν κάτω» μόλις νιώσουν περισσότερη πείνα, αλλά να επιμείνουν στους στόχους τους.

Άλλωστε, σύμφωνα με άλλες μελέτες, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος ασκείται συχνά αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν έχει καταφέρει να χάσει όλα τα παραπανίσια κιλά του, κερδίζει σημαντικά οφέλη για την υγεία του.

Διαβάστε ακόμα:
Άρχισα γυμναστήριο και… πάχυνα!
http://www.vita.gr/html/ent/055/ent.10055.asp

Βηματομετρητής: Step by step προς την υγεία
http://www.vita.gr/html/ent/890/ent.9890.asp

Αλλάξτε ζωή, «αλλάξτε» γονίδια!
http://www.vita.gr/html/ent/800/ent.6800.asp