Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 500 γρ. κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 300 γρ. κάστανα
  • 100 γρ. πατάτες
  • 30 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
410 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και το βράζετε για περίπου 1 ώρα με το 1 κρεμμύδι και τη 1 σκελίδα σκόρδο. Μόλις ετοιμαστεί, βγάζετε τα υλικά και κρατάτε το ζωμό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε λίγο λάδι και καθαρισμένα τα κάστανα, τις πατάτες, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Τα σοτάρετε ελαφρά και τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και βράζετε για περίπου 1 ώρα. Πολτοποιείτε τα παραπάνω υλικά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και περνάτε τη σούπα από ψιλή σήτα. Τη γαρνίρετε με κομμάτια βραστού κοτόπουλου.

Δείτε επίσης: