Βάλτε τον ήλιο να δουλέψει για εσάς Για εξοικονόμηση ρεύματος, μπορείτε να συνδέσετε το πλυντήριο με τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Για τη σύνδεση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε υδραυλικό και θα σας κοστίσει περίπου 50 € (αν υπάρχει ήδη εγκατάσταση). Αν χρειάζεται εγκατάσταση, το κόστος της εξαρτάται από την απόσταση του πλυντηρίου σας από το θερμοσίφωνα και κυμαίνεται από 20 έως 30 € το μέτρο. Αν σκοπεύετε να αλλάξετε πλυντήριο, μπορείτε να επιλέξετε διπλής παροχής τύπου Hot Fill, που έχει δυνατότητα σύνδεσης με τον ηλιακό θερμοσίφωνα.
Καθαρίστε… στην ψύχρα Τα ρούχα καθαρίζουν εξίσου καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες, αν επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα. Στα σουπερμάρκετ, μάλιστα, θα βρείτε απορρυπαντικά πλυντηρίου που είναι ειδικά μελετημένα για να καθαρίζουν τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Πάρτε «Α» στο πλύσιμο Επιλέξτε, δηλαδή, ένα πλυντήριο ενεργειακής κλάσης Α με μικρή κατανάλωση ρεύματος. Η ενεργειακή κλάση αναγράφεται πάνω στη συσκευή.
Προτιμήστε νέας γενιάς απορρυπαντικά που είναι βιοδιασπώμενα και χρειάζονται λιγότερο νερό για να καθαρίσουν τα ρούχα, γιατί ξεβγάζονται και πιο εύκολα.
Όλα μαζί, νοικοκυρεμένα Φροντίστε να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο έχοντας πρώτα τοποθετήσει στον κάδο όλη την ποσότητα των ρούχων που χωράει (συνήθως 5-6 κιλά).
Βάλτε οικονομικό πρόγραμμα Βάλτε το πλυντήριό σας να δου­λεύει στο οικονομικό πρόγραμμα. Καταναλώνει 130 lt νερού, ενώ το συμβατικό πρόγραμμα καταναλώνει περίπου 300 lt νερού. Ακόμη, χρη­σιμοποιείτε το πλυντήριό σας με το νυχτερινό τιμολόγιο, για να κά­νετε οικονομία στο λογαριασμό της ΔΕΗ (έως 40%).
Ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή, για να εξοικονομείτε ηλεκτρική ενέργεια, νερό και απορρυπαντικό.

Έως 55% εξοικονόμηση ενέργειας μπορείτε να πετύχετε συνδέοντας τον ηλιακό με το πλυντήριο

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Κώστα Γκουλιούμη, ηλεκτρολόγο.