Δεν είναι απαραίτητα τα ατέλειωτα πόδια για να τον γοητεύσετε, τώρα το λέει και η επιστήμη! Αν και μέχρι τώρα πιστευόταν ότι οι γυναίκες με μακριά πόδια είχαν περισσότερες κατακτήσεις στο αντίθετο φύλο, τελικά νέα αμερικανική μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες προτιμούν τις πιο συμμετρικές αναλογίες σε σχέση με τον κορμό.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ζήτησαν από άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες μιας γυναίκας που είχε υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία, ώστε να έχει κάθε φορά διαφορετικές αναλογίες κορμού-ποδιών.

Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι όσο πιο κοντά στο 1:1 βρίσκονταν οι αναλογίες αυτές, τόσο πιο γοητευτική έτειναν να χαρακτηρίζουν τη γυναίκα οι συμμετέχοντες. Είδαν ακόμη, ότι όσο πιο κοντά ή μακριά ήταν τα πόδια σε σχέση με τον κορμό, τόσο χαμηλότερη ήταν η αξιολόγηση που αποσπούσε το μοντέλο.

Τα ανατρεπτικά ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Body Image» και υποστηρίζουν τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών που κατέρριπταν την πεποίθηση ότι οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με αναλογίες μοντέλου. Αντίθετα, έδειχναν ότι τείνουν να επιλέγουν γυναίκες μέτριας σωματικής διάπλασης.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας είχαν επίσης διαπιστώσει ότι μπροστά σε «υπερβολικά ελκυστικά μοντέλα», οι άνδρες τείνουν να προτιμούν γυναίκες με μέτριες αναλογίες.

Διαβάστε ακόμα:
Ομορφιά: Κοιτάζοντας πίσω από τον καθρέφτη
http://www.vita.gr/html/ent/437/ent.9437.asp

Ποιοί είναι ωραίοι;
http://www.vita.gr/html/ent/472/ent.9472.asp

Οι γυναίκες που θέλουν οι άνδρες
http://www.vita.gr/html/ent/371/ent.9371.asp