Η διαρκής έκθεσή μας στην ισχυρή ακτινοβολία του Wi-Fi ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξημένο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά τα οποία είναι ακόμη πιο ευάλωτα στην ακτινοβολία, καθώς ο εγκέφαλος και το νευρικό τους σύστημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Άλμπανι στη Νέα Υόρκη κ. Ντέιβιντ Κάρπεντερ, ο κίνδυνος από την ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα υψηλός.

«Βάσει επιστημονικών στοιχείων, πολλοί ειδικοί δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα κύμα καρκίνων που θα είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, των ασύρματων συσκευών και της έκθεσής μας σε τεχνολογία Wi-Fi», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από γερμανούς ειδικούς στη Βαυαρία οι οποίοι ανέλυσαν τα παράπονα για ενοχλήσεις 356 ατόμων που εκτίθονταν επί χρόνια σε ακτινοβολίες, προέκυψε ότι τα παλλόμενα σήματα υψηλής συχνότητας προκαλούσαν προβλήματα ύπνου, ρινορραγίες, απώλεια ακοής, καταθλιπτικές τάσεις, διαταραχές μνήμης και ναυτία.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που σε μια χώρα όπως η Γερμανία, η οποία κατά τα άλλα είναι τόσο προηγμένη τεχνολογικά, δεν έχει αγκαλιάσει με τόση θέρμη την τεχνολογία Wi-Fi, περιορίζοντας την εξάπλωσή της.

Διαβάστε ακόμα:
Κινητά – Ασύρματα τηλέφωνα – Laptop. Πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία τους;
http://www.vita.gr/html/ent/710/ent.4710.asp

Τα 10 κινητά με τη χαμηλότερη ακτινοβολία
http://www.vita.gr/html/ent/015/ent.9015.asp

Λύνουν τα χέρια , αποσπούν την προσοχή
http://www.vita.gr/html/ent/082/ent.8082.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: