Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούμε να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο κάνοντας απλώς ένα τεστ DNA!

Ξεχάστε τις μέρες που κάνατε ερωτήσεις για τα ενδιαφέροντα του υποψήφιου συντρόφου σας, ώστε να βρείτε αν είναι το ιδανικό σας ταίρι. Τώρα μπορείτε να το ανακαλύψετε με ένα απλό τεστ DNA, αφού όπως υποστηρίζουν σήμερα οι ειδικοί, ο κεραυνοβόλος έρωτας έχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Η αμερικανική εταιρεία Scientific Match (www.scientificmatch.com) και η ελβετική Gene Partner (www.genepartner.com), προσφέρουν ήδη μέσω διαδικτύου τις «επιστημονικές» τους υπηρεσίες σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον ιδανικό έρωτα. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργήσει ένα τεστ DNA, που με ένα δείγμα σάλιου μπορεί να μας αποκαλύψει αν ταιριάζουμε με κάποιον.

«Από τη φύση μας, επιλέγουμε τον σύντροφο που μπορεί να μας χαρίσει όσο το δυνατό πιο υγιείς απογόνους. Ακριβώς αυτό μας προσφέρει και η ταυτοποίηση γενετικού υλικού, δηλ. τη δυνατότητα επιλογής ενός συντρόφου με την ευρύτερη δυνατή ποικιλία γονιδίων και το καλύτερο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα», εξηγεί ο πρώην μηχανικός και νυν επικεφαλής της Scientific Match, κ. Έρικ Χότζλ.

Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο ίδιος, το συγκεκριμένο τεστ DNA μπορεί να εξασφαλίσει πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με λιγότερες πιθανότητες απιστίας.

Ως γνωστόν, η σωματική οσμή επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την έλξη που αισθανόμαστε για κάποιον.

Το 1995 σε ένα πείραμα που αφορούσε στην ερωτική διάθεση που προκαλούσε ένα ιδρωμένο ανδρικό μπλουζάκι σε μια ομάδα εθελοντριών, οι ειδικοί διαπίστωσαν τη δύναμη που θα μπορούσε να έχει το γονιδιακό υπόβαθρο κατά την επιλογή συντρόφου.

«Στο πείραμα με το ιδρωμένο μπλουζάκι, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες προτιμούσαν τη σωματική οσμή των ανδρών με διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα από το δικό τους», αναφέρει η μοριακή βιολόγος δρ. Τάμαρα Μπράουν από την εταιρεία Gene Partner.

«Η μελέτη λοιπόν έδειξε ότι όσο μεγαλύτερη διαφορά και ποικιλία υπάρχει μεταξύ του γενετικού υλικού των δύο συντρόφων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητά τους να ταιριάξουν», συμπληρώνει η ειδικός.

Η δρ. Μπράουν παραδέχεται ότι η τεχνολογία έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας, παίζοντας ενεργό ρόλο ακόμη και σε μερικές από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μας.

«Πριν από 20 χρόνια οι γνωριμίες μεταξύ των ανθρώπων γίνονταν με διαφορετικό τρόπο. Τώρα πια, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων προχωρούν σε γνωριμίες μέσω διαδικτύου, από όπου όμως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έλεγχο του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους», σχολιάζει.

«Μπορεί να νομίζουν ότι βρήκαν το ιδανικό τους ταίρι online, όμως όταν συναντηθούν να μην υπάρχει καμία απολύτως χημεία. Η υπηρεσία που προσφέρουμε εμείς, ουσιαστικά οδηγεί στη συντόμευση της συγκεκριμένης διαδικασίας, μέσω του ελέγχου φυσικών παραμέτρων, οι οποίες αποκλείουν κάποια άτομα από τη λίστα των επιλαχόντων», εξηγεί η ειδικός της ελβετικής εταιρείας.

Το αντίτιμο για την παροχή των εξειδικευμένων αυτών υπηρεσιών ωστόσο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Η αμερικανική Scientific Match προσφέρει συνδρομή εφ΄όρου ζωής προς 1.300 ευρώ, ενώ από την πλευρά της η Gene Partner προσφέρει γονιδιακά τεστ που ξεκινούν από την τιμή των 67 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:
Εγώ… κι εσύ… και η χηµεία του έρωτά µας
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.6894.asp

Γονιδιακός ο κεραυνοβόλος έρωτας!
http://www.vita.gr/html/ent/937/ent.8937.asp

O έρωτας είναι (τελικά) εγκεφαλικός
http://www.vita.gr/html/ent/493/ent.8493.asp