Υλικά
- 20 ml χυμό τζίντζερ
- 15 ml σιρόπι ζάχαρης
- 1 μπανάνα ή 1/4 ανανά
- 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
Εκτέλεση
Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με τριμμένο πάγο, τα χτυπάτε για περίπου 20΄΄ και σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι (κατά προτίμηση Hurricane).
Γνώμες
Το τζίντζερ (ή πιπερόριζα) θεωρείται ότι διαθέτει σπασμολυτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εντερικών κολικών, ενώ τελευταία μελετάται ως χωνευτικό και ως συμπληρωματική θεραπεία για φλεγμονώδεις καταστάσεις. Η μπανάνα, αν και παρεξηγημένη εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σε θερμίδες, αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών, ενώ η γλυκιά της γεύση και ο κορεσμός που προκαλεί την καθιστούν εξαιρετική επιλογή φρούτου.
Συμβουλές
Το τζίντζερ δημιουργεί ένα ευχάριστο κάψιμο, που σας ξεγελά, καθώς θυμίζει πολύ αυτό των αλκοολoύχων αποσταγμάτων