Υλικά

  • 1 κουταλιά μέλι
  • 9 σποράκια κάρδαμο
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ (το χυμό του)
  • 5-6 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα χαμηλό ποτήρι το κάρδαμο και το μέλι και τα πιέζετε ελαφρά με ένα γουδοχέρι. Έπειτα, προσθέτετε πάγο και τους χυμούς από τα δύο φρούτα και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με το δυόσμο και σερβίρετε με καλαμάκια.

Γνώμες
Το μέλι έχει αντιοξειδω­τική, αντιμικροβιακή και κυτταροπροστατευτική δράση, ενώ δίνει περίπου την ίδια ενέργεια με τη ζάχαρη. Το κάρδαμο χρησιμοποιείται στη Νότια Ασία ως φυσικό αντιμικροβιακό, ενώ στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική θεωρείται φάρμακο για το στομαχόπονο και τη δυσπεψία. Όσο για τη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή, πέρα από αντιοξειδωτική, έχει και αντι­φλεγμονώδη δράση, ενώ συμβάλλει και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.